Zó krijg je een lichtere badkamer

Daglicht ontbreekt in de meeste badkamers. Maar met een aantal slimme tips kun je er voor zorgen dat jouw badkamer een heerlijke lichte ruimte wordt. Een fijne plek om bijvoorbeeld na een drukke dag helemaal tot jezelf te komen.

Baden in daglicht

Letterlijk en figuurlijk baden in daglicht kan door twee dakramen of een lichtkoepel in het dak te plaatsen. Die zorgen ook meteen voor een frissere lucht en het afvoeren van vocht. Met zo veel daglicht heb je nog meer kans om planten in je badkamer levend te houden, leuk om te zien en zuiverend. En wat is er nou mooier dan ’s avonds vanuit een warm bad naar de sterrenhemel kijken?

Doorkijkje?

Is een dakraam of koepel geen optie? Denk er anders aan om een daglichtspot te plaatsen of kijk naar de ruimtes die aan de badkamer grenzen. Is er een (slaap)kamer waar veel daglicht binnenkomt? Dan is een glazen doorkijk-muur tussen deze kamers misschien wel de oplossing voor jou. Je kan kiezen voor meer licht en helder glas pakken, of matglas, laat minder licht door, maar zorgt wel weer voor privacy.

Witte basis

Veel mensen vinden een neutrale, witte basis vooral mooi. Maar wit kan ook heel praktisch zijn, bijvoorbeeld in en badkamer zonder ramen. Wit maakt een ruimte helder en licht lijken. Nog effectiever is hoogglans wit, omdat het glansje net dat beetje extra licht weerkaatst. Of je dat mooi vindt is een kwestie van smaak. Liever niet alles wit? Kleed de badkamer dan aan met een bonte badmat en vrolijk gekleurde handdoeken en/of accessoires.

 

Plaats grote spiegels!

Ook spiegels weerkaatsen licht en zijn dus een uitstekende manier om een donkere badkamer lichter te maken. Kies bijvoorbeeld voor een grote langwerpige spiegel boven de wastafel en voor een passpiegel tegen een van de muren. Voorkomen dat de spiegels beslaan, doe je door verwarmde spiegels te kopen.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...