Zó richt je een zithoek in

Deze keer ga ik je uitleggen waar je allemaal op moet letten als je een zithoek gaat inrichten, want vooral in de woonkamer zijn ontzettend veel mogelijkheden (zelfs als je denkt er maar 2 te hebben).

Woonaccessoires

Met accessoires kun je heel eenvoudig jouw stijl en sfeer accentueren. Ook is dit een manier om een interieur persoonlijker te maken, dit is natuurlijk wel zo leuk als je er in gaat leven. Voeg spullen toe waar jij een fijne herinnering aan hebt en combineer deze dan met planten, vaasjes of stukjes kunst. 

Verlichting

Alweer, ontzettend belangrijk, voor het goed in kunnen inrichten van een woonruimte. Ook ik heb er wel eens naast gezeten (nu nog steeds eigenlijk). Behalve functionele verlichting aan het plafond is ook sfeerverlichting erg belangrijk bij het creëren van een fijne zithoek. Zorg er wel voor dat je vanaf de bank naar de tv nooit naar een lichtbron kijkt.

Vloerkleed kiezen

Zorg dat je bank en vloerkleed niet met elkaar gaan concurreren in maatvoering en kleur. Juist deze moet een goede aanvulling zijn. Als je wilt dat je bank eruit springt kun je beter kiezen voor een effen vloerkleed of een rustig dessin. Wil je dat het vloerkleed een eyecatcher is? Neem dan een lekker druk printje.

De juiste bank

Waar ga je de bank voor gebruiken? Waar komt de bank te staan? Past de bank in de woonkamer? Stof of leer? Welke stijl? Zit de bank lekker? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf van te voren moet vragen. Na deze keuzes vast gelegd te hebben, kun je aan de slag!

Lees deze anders ook nog even!

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...