Wit

1 0
Read Time1 Minute, 30 Second
Wit saai? Welnee. Je kunt er alle kanten mee op.

Wit, witter, witst

Waar mijn voorkeur qua interieur naar uitgaat is wit, witter, witst. Warm wit, ijswit, wolwit, gebroken wit, spierwit, zuiverwit etc. etc. Voor veel mensen is dit misschien de meest saaie, kille en steriele kleur die er bestaat. Het geeft hen, laten we zeggen, een ziekenhuisgevoel. Voor mij is het tegenovergestelde waar! Ik houd juist van het frisse en verhelderende van wit, en van de rust die het uitstraalt. Voor de afwisseling en ter ondersteuning voeg ik hier en daar wat warme kleur en natuurlijke materialen toe. Zoals in een kunstgalerie waar een witte basis ervoor zorgt dat hetgeen wat de aandacht moet krijgen wordt uitgelicht. Een boeket felgekleurde bloemen, een vintage meubelstuk, dat ene kleurvlak op de muur of die mooie grote groene plant: wit ondersteunt dat wat er moet uitspringen. 

Spannend wit

Wit hoeft niet saai te zijn. Kijk maar eens naar die prachtige Scandinavische interieurs. Verschillenden texturen in diverse wittinten zijn spannend en kunnen juist warm zijn. En hoeveel tinten wit bestaan er eigenlijk wel niet? Er zijn koele wittinten met een blauwe of groene ondertoon, maar ook warme wittinten met een rode of oranje ondertoon. Zorg voor de juiste combinaties. Denk bijvoorbeeld aan een mooie witte kelim met een klein zwart accentje op een witte houten vloer naast een schouw van Friese witjes. Een supersterke combi, al zeg ik het zelf. En weet je wat het hem dan net doet? Dat ene kussen in een gezellig kleurtje, die kekke plaat aan de muur of die frisse groene plant. Dat witte canvas functioneert als stevige basis. Wit daagt uit om sterke combinaties te maken zodat het niet saai of steriel wordt. Durf te combineren met verschillende materialen. Wit is een tijdloze tint die elke trend aankan en overleeft.

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest