Winkelen als een interieurontwerper

Ik beschouw mezelf in geen geval als een binnenhuisarchitect, maar wanneer ik op shop voor een ruimte, denk ik graag als een ruimte! Er is zoiets leuks aan winkelen voor woonaccessoires, door de gangpaden dwalen en naar alles kijken – ik vind het gewoon geweldig. Het kopen van decor- en meubelstukken brengt echter altijd veel vragen met zich mee: past het ?, hoe ga ik het stylen? enz.
Als je het meeste uit je volgende winkelexcursie wilt halen, bekijk dan enkele van mijn tips hieronder!

Ken je plattegrond:

Dit is waarschijnlijk mijn belangrijkste tip bij het winkelen, want de maat is belangrijk! Voordat je er zelfs maar aan denkt om een ​​nieuw meubelstuk te kopen, meet, meet, meet. Ik kan niet uitdrukken hoe belangrijk het is om de afmetingen te kennen van de ruimte waaraan je werkt. Ik vind het zelfs leuk om een ​​nepplattegrond van de ruimte te maken, gewoon met pen en papier. Je wilt stukken die passen maar niet strak zitten!

Houd je moodboard bij de hand:

Een moodboard maken is iets dat ik doe voordat ik ga winkelen / iets koop dat te maken heeft met de ruimte waar ik aan werk. Ik bewaar een foto ervan op mijn telefoon zodat ik er constant naar kan kijken en weet waar ik naar op zoek ben. Dit helpt me om een ​​boodschappenlijst te maken en ik ga elke winkel binnen met een vibe in gedachten.

Zoek een statement-stuk:

Bij het ontwerpen van een kamer zorg ik er graag voor dat er één statement-stuk is. Het kan een bank, stoel, vloerkleed of zelfs een groot accessoire zijn dat helemaal past. Een statement-stuk is iets dat ik aanbeveel om in te investeren, maar laat dit niet verwarren met een trendy accentstuk. Bij alles wat trendmatig is, raad ik aan om er minder aan uit te geven, omdat je waarschijnlijk over een paar jaar wilt vervangen.

Houd rekening met je budget:

Vasthouden aan een budget is iets dat ik altijd serieus neem, of het nu mijn persoonlijke budget voor een kamer is of dat van een ander. Ik raad aan om een ​​Excel-document of zelfs een notitie in je telefoon te bewaren, waarbij alles wordt geprijsd. Voordat je gaat winkelen, kun je zelfs budgetteren hoeveel je wilt uitgeven aan meubels, decor, verf / benodigdheden – door een bepaald bedrag per categorie toe te wijzen.

Vergeet accessoires niet:

soms concentreren we ons altijd op het grote geheel en vergeten we de kleine details, zoals accessoires. Ik denk dat accessoires altijd de ruimte maken, het is als de laatste stap waar alles samenkomt! Je hoeft niet veel geld uit te geven aan accessoires, ik heb de neiging om uit te geven aan een of twee stukken, maar de rest vind ik in vintage winkels of Action / Xenos.

Happy shopping!

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...