Wat doe je nou met een grote woonkamer?

3 0
Read Time3 Minute, 12 Second
Ik heb het vaak over kleine ruimtes. Hoe richt je deze in, hoe laat je het groter lijken en wat zijn nou de geheimen voor een goed interieur zonder dat het opgepropt is? Vandaag gaan we het helemaal omdraaien. Want wat moet je nou met een grote woonkamer? Het kan vaak een uitdaging zijn… Je wilt het wel gezellig hebben, maar wel goed gebruik maken van de ruimte. Hoe pak je dit aan zo dat je alles benut zonder de ruimte te min te laten voelen? Dat gaan we vandaag behandelen! Lees rustig verder en laat mij weten wat jouw gedachtes hierover zijn en of jij zelf nog ideeën hebt.
Kleurgebruik

In kleinere ruimtes kan je altijd beter gaan voor lichte kleuren zodat het licht vanaf alle kanten doorgetrokken wordt en het veel ruimer lijkt. Hier hoef je bij een grotere ruimte stukke minder over na te denken. Je kan makkelijk een donkere wand gebruiken zonder dat de ruimte veel kleiner lijkt. Als je gaat voor een donkere kleur als grijs of groen raadt ik nog wel aan om een wand te pakken aan de andere kant van het raam. Op deze manier wordt er toch nog een beetje licht geabsorbeerd. Pak nooit de kant van het raam! Als je die donker maakt is het raam altijd een wit vlak waar je eigenlijk niet echt meer doorheen kan kijken. Het contrast is dan veel te groot om het prettig voor het oog te houden.

Vakken

Het klinkt altijd een beetje raar en wanneer fout uitgevoerd ziet het er ook echt raar uit. Maar probeer eens de ruimte op te delen. Je hoeft natuurlijk geen scheidingswanden te plaatsen, maar je kan wel een illusie creëren door bijvoorbeeld de achterkant van een bank te gebruiken of een rij planten.Je zou ook gewoon een open kast neer kunnen zetten, zo is het niet volledig afgesloten maar geeft het toch de illusie dat het een beetje afgesloten is van elkaar. Als je in vakken gaat werken kun je het beste functievakken maken. 

Deel een rechthoek bijvoorbeeld op in 4 en geef dat gedeelte een functie. Bijvoorbeeld eten, werken, relaxen en kunst. Als je een grote ruimte hebt is het niet erg om een gedeelte te hebben waar je eigenlijk niks mee doet, het kan er heel put together uitzien als je bijvoorbeeld een groot schilderij met een lamp, plant en stoel neerzet. Het is niet echt een plek waar je gaat zitten, maar kan er mooi uit zien.Als je veel ruimte hebt hoef je niet perse alle ruimte te benutten!

Meubelstukken

Vergis je niet. Een grote ruimte betekend niet dat je allemaal reusachtige meubelstukken moet plaatsen om de ruimte te vullen. Hierdoor krijg je eerder een lomp gevoel, het kan geen kwaad om wat kleinere meubels te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie, grote loungebank met misschien twee of drie kleinere koffietafels met verschillende hoogtes. Zo creëer je een speels gevoel, is het niet te lomp en benut je toch je ruimte.Veel ruimte staat niet gelijk aan veel meubels. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor stijl je graag in je interieur wilt, afhankelijk daarvan kies je je meubels en dus ook hoe je deze grote ruimte gaat inrichten.Als je voor een moderne stijl gaat zal het veel luchtiger zijn met grote oppervlaktes. In tegenstelling tot een bohemian- of oriëntaal interieur.

Groot of klein. Licht of donker. Het maakt allemaal niks uit, de tips voor ruimtes vindt je zoals altijd natuurlijk hier op AllAboutTrends. Heb jij een ruimte waar je niet weet wat je er mee aan moet? Mail mij dan naar info@allabouttrends.nl of laat hier beneden een reactie achter. Misschien beantwoord ik jouw vraag dan wel in het aankomende artikel! Ik hoop dat ik je weer het een en het ander heb bijgeleerd.

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest