Ideeën voor wandverlichting in de woonkamer

Ideeën voor wandverlichting in de woonkamer zijn een must-have in een goed ontworpen ruimte. We hebben het vaak over lagen van verlichting omdat het zo belangrijk is om de juiste sfeer te creëren – maar wandlampen in de woonkamer kunnen meer dan alleen een aangenaam sfeerlicht oproepen.
Zorgvuldig gekozen, zijn ze een integraal onderdeel van je woonkamerideeën – waardoor kleine ruimtes groter lijken en grote kamers gezelliger. Ze kunnen worden gebruikt om architectuur, kunstwerken en boeken te benadrukken, en gedurfde ontwerpen kunnen een functie op zich zijn.
Hieronder laat ik zien wat fantastische ideeën voor wandverlichting in de woonkamer voor jouw ruimte kunnen betekenen.

1. Gebruik wandverlichting in de woonkamer om een statement piece te highlighten

Directionele verlichting is een magisch en onderschat hulpmiddel om lichtlagen te creëren en sfeer toe te voegen.

Door een discrete straal over een favoriet kunstwerk, beeldhouwwerk of in dit geval een platenspeler te laten zakken, kun je invloed uitoefenen op de manier waarop je huis aanvoelt en wordt ervaren. Het verouderde messing geeft een zachte gouden gloed, terwijl het licht in de rest van de kamer laag en intiem blijft. Door de hoeken van je kamers in kleine lichtzakjes te baden, komen ze tot leven en voelen ze warm en uitnodigend aan – precies zoals een huis zou moeten zijn.

2. Kies wandverlichting voor de woonkamer om een decoratief aspect toe te voegen

Ideeën voor wandverlichting in de woonkamer moeten zowel praktisch al functioneel zijn, maar ze maken duidelijk deel uit van je inrichtingsschema, dus stem de materialen, zo niet het ontwerp, af op de andere verlichting die je hebt.

Bijvoorbeeld deze eigentijdse hanglamp met zijn glazen kappen en zwarte body, past perfect bij de wandlamp.

Discrete en sfeervolle wandlampen in de woonkamer nemen weinig ruimte in beslag en kunnen een decoratieve bloei geven. 

3. Verbeter de ruimte met wandverlichting in de woonkamer

Ideeën voor kleine woonkamerverlichting kunnen een krappe ruimte echt verbeteren, met een kap die het licht naar boven en naar beneden werpt en de nette visuele truc creëert om de verticale proporties van de kamer te overdrijven.

Wandlampen zijn een stijlvolle en flexibele verlichtingsoptie voor elke kamer in je huis, ze zijn vooral geweldig als de ruimte schaars is en je niet veel tafel- of vloerruimte hebt voor lampen.

Ze zijn een geweldige alternatieve lichtbron voor lagen met plafondverlichting, omdat ze mooi zijn als zowel sfeer- als accentverlichting, en op zichzelf een opvallend designstatement kunnen maken.

Als je wandlampen plaatst, hangt de ideale hoogte en afstand af van de grootte en stijl van de fitting, de verhoudingen van de kamer en het soort look dat je wilt creëren.

4. Gebruik wandverlichting in de woonkamer om een gezellige leeshoek te creëren

Je kunt wandverlichting in een woonkamer – ongeacht de grootte – gebruiken om een gezellig hoek te creëren – een gericht licht zoals hiernaast zorgt voor de perfecte balans tussen functionaliteit en decoratief effect.

Dit type wandverlichting in de woonkamer kan in stijl deel uitmaken van je verlichtingsschema ,of, als het zich meer in een meer afgelegen hoek van de woonkamer bevindt, kan je ook een meer individuele lamp kiezen, zoals dit ontwerp.

5. Kies wandverlichting voor de woonkamer wat een opvallende eyecatcher is

Ideeën voor wandverlichting in de woonkamer worden over het algemeen gebruikt als secundaire armaturen, waarbij een hanglamp het belangrijkste kenmerk is. Maar er is absoluut geen reden waarom een wandlamp niet op de plaat kan staan en het statement-licht in je woonkamer kan zijn, zoals hiernaast.

Afhankelijk van de stijl die je zoekt, overweeg dan of je decoratieve, statement silhouetten wilt opnemen of dat je een meer minimalistische oplossing wilt. Plan dit vroeg in het ontwerpproces, want je moet rekening houden met de bedrading van de armaturen.

Kies wandverlichting voor de woonkamer wat een opvallende eyecatcher is

6. Wandlampen in de woonkamer werken goed in paren

Denk bij het plannen van woonkamerverlichting in termen van meerdere ideeën voor wandverlichting in de woonkamer. Een paar geeft je een vleugje aangename symmetrie, zoals hiernaast, terwijl een reeks wandlampen in een lange woonkamer kan helpen om tempo en eenheid te creëren.

Overweeg het gebruik van wandlampen in de woonkamer om contrast te creëren: we houden van het gebruik van de klassieke krijtblauwe tint in de kamer – het zwart van de armaturen voegt een moderner gevoel en tinten toe met de andere subtiele zwarte elementen in de kamer.

7. Kies woonkamer wandlampen die passen bij de stijl van je huis

Verlichtingstrends in de woonkamer komen en gaan, maar het is de moeite waard om rekening te houden met de stijl en periode van je huis, en authentieke wandlampen te kiezen die dit aanvullen als een tijdloos schema wilt.

In deze woonkamer past de wandlamp helemaal in het schema – ze doet denken aan oude oliewandlampen uit het Victoriaanse tijdperk.

Houde de verlichting zo zacht en warm mogelijk, gebruik waar mogelijk wandlampen en tafellampen en vermijd te veel spots waardoor het een grimmig gevoel krijgt in een ruimte die bedoeld is voor ontspanning.

8. Gebruik ideeën voor wandverlichting in de woonkamer om displays te verlichten

Gebruik ideeën voor wandverlichting in de woonkamer om displays te verlichten

Deze prachtige wandlampen voor de woonkamer voegen een decoratieve gloed toe – het licht zal zacht zijn vanwege het ontwerp – maar het zal helder genoeg zijn om de boeken en vazen zacht te verlichten.

De gewelfde vorm van deze wandlampen contrasteer met het lineaire karakter van de planken – en ze voegen een warm metalen element toe aan wat anders een monochromatisch kleurenschema is.

9. Gebruik slanke wandlampen om een vleiende gloed te creëren

Ideeën voor wandverlichting in de woonkamer hebben zoveel voordelen – ze zijn decoratief, ze kunnen donkere hoeken verlichten en ze zijn ruimtebesparend – er is geen oppervlak nodig om ze op te plaatsen zoals een tafellamp.

Ze zorgen voor een zachter, meer diffuus licht dat er dramatisch uit kan zien in combinatie met donkere en dramatische verfideeën voor de woonkamer. Bedenk ook hoe je ze wilt plaatsen, de hier getoonde lamp kan verticaal of horizontaal geplaatst worden.

10. Kies ideeën voor wandverlichting in de woonkamer voor glamor

Wat kunnen we zeggen over deze mooierds? Als je wilt gaan voor wandlampen die niet in je woonkamer passen, ga dan helemaal los zoals hier is gedaan.

Ze zitten vol met metaalachtige ingewikkeldheid, ze zullen het licht door de vorm van de kap naar boven richten en ze zullen een verwarmende lichtlaag creëren. Je kunt ook zien hoe goed symmetrie werkt als het gaat om wandlampen – ze omlijsten de haard perfect.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...