Verwerk jouw wensen om in de perfecte badkamer

1 0
Read Time2 Minute, 36 Second

De sky lijkt the limit bij de bouw van een huis. Toch ben je afhankelijk van de beschikbare ruimtes én moet alles van tevoren goed bedacht worden. Bij de badkamer is een praktische indeling wel zo fijn, maar het oog wil ook was. 

Douche, bad of allebei?

In de meeste badkamers is wel plek voor een inloopdouche, alles wat je nodig hebt is een douchevloer en glaswand. Een inloopdouche geeft een gevoel van vrijheid, vooral als de douchevloer ingebouwd en vlak met de vloer verwerkt wordt. Gebruik bijvoorbeeld een rechthoekige douchevloer, gemaakt van warm, absorberend materiaal. Combineer deze met een glaswand voor een strak geheel. En wat zo leuk is: glas kan je ook kiezen! Een heldere variant? Of spiegelend en met donkergrijze afwerking? Heb jij nog plek over? Dan is een bad het overwegen waard. Neem een vrijstaand bad, gemaakt uit één stuk.

Gezinssituatie

Woon je alleen of met z’n tweetjes dan kom je al een heel eind met een waskom of kleine wastafel. Wordt de badkamer gedeeld met een heel gezin, dan kan het ‘s ochtends flink dringen zijn en is wat meer ruimte geen overbodige luxe. Neem bijvoorbeeld een ruim afgewerkte wastafel, afgewerkt in een stoere betonlook in lichtgrijs. Kies anders ook voor een inbouw kraan, zo houd je ook meer ruimte op de wastafel. Om het plaatje compleet te maken mag een bijpassende spiegel niet ontbreken. Deze zijn er compleet te maken met of zonder verlichting, maar ook met of zonder opbergruimte. De kolomkast maakt het helemaal mooi, je kunt er extra veel spullen in kwijt en je hebt meteen een grote passpiegel in de badkamer.

Opbergen

De ideale badkamer is een ruimte waar je even helemaal tot rust komt, een opgeruimd gevoel draagt hieraan bij. Met dichte meubels heb je je spullen altijd bij de hand, maar wel uit het zicht. Onderkasten zijn goed te combineren met wastafels en komen in allemaal verschillende soorten, maten, kleuren en indelingen.

Woonstijl

Probeer bij het samenstellen van een nieuwe badkamer ook rekening te houden met de rest van het huis, hoe mooi is het als de sfeer aansluit bij de andere ruimtes? Misschien houd je van een stoer en industrieel interieur, dan is een betonlook wastafel met zwarte afwerking een goede match. Combineer deze met het metalen frame, of ga voor gedurfd met een donkere onderkast en zwarte kranen. Ben je meer van de basic, Scandinavische of landelijke woonstijl. 

Misschien houd je van een stoer en industrieel interieur, dan is een betonlook wastafel met zwarte afwerking een goede match. Combineer deze met het metalen frame, of ga voor gedurfd met een donkere onderkast en zwarte kranen. Ben je meer van de basic, Scandinavische of landelijke woonstijl. Kies dan voor een wastafel met Concrete White afwerking en kies hier een eikenhouten onderkast en witte kranen bij. Voor een contrasterend effect is het leuk om een Goodmorning spiegel met een zwart kader erboven te hangen. Kies dan voor een wastafel met Concrete White afwerking en kies hier een eikenhouten onderkast en witte kranen bij. Voor een contrasterend effect is het leuk om een Goodmorning spiegel met een zwart kader erboven te hangen.

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest