Maak je huis markt klaar met behulp van kamerplanten

Hoe je kamerplanten kan gebruiken om je huis verkoop klaar te maken.
Door je huis decoreren met kamerplanten krijg je een levendiger gevoel en zorgt het voor een gevoel van comfort en relaxatie. Welke manier is nou beter om je huis “in stage” te zetten voordat je het op de markt zet? Volg deze makkelijke stappen en leer hoe je planten kunt gebruiken om je huis verkoop klaar te maken.

Geef je huis ook een huiselijk gevoel

Kamerplanten maken een ruimte uitnodigend, en dit is precies het gevoel dat je wilt creëren als je je huis gaat verkopen. Je wilt natuurlijk dat de potentiële kopers zich meteen thuis voelen. En of ze nou wel of geen fan zijn van planten, door het gebruik hiervan voelen ze zich toch een stuk sneller thuis als de ruimte een beetje leeft. Plaats kamerplanten dicht bij de voordeur om ze dit gevoel meteen te geven op het moment dat ze binnenlopen. Het kopen van een huis kan een nogal stressvol proces zijn, kamerplanten kunnen een rustgevend gevoel geven. Geweldige eerste impressie!

Leg de aandacht op architecturale elementen

Gebruik kamerplanten om bepaalde elementen in je huis meer op te laten vallen. Highlight een mantel bijvoorbeeld door een groepje kleine planten bij het ene einde te zetten, Of plaats een grote ficus om de nadruk te leggen om de hoge plafonds.
Kopers kunnen visueel overwhelmed zijn als ze voor het eerst een ruimte in komen, dus een paar goed geplaatste planten kunnen helpen het oog te wijzen op de mooiste elementen in je huis.
Planten geven ook inzicht in de ruimte als een potentiële koper naar online afbeeldingen kijkt.

Vul de lege ruimtes

Een van de eerste dingen die mensen doen als ze hun huis verkoop-klaar gaan maken is opruimen en on-personaliseren. Dit helpt de kopers om te focussen op het huis op zichzelf, zonder al te veel afleiding van foto’s en herinneringen. Maar, als je teveel items weghaalt kan je huis leeg en onpersoonlijk voelen. Gebruik dan planten om die gaten op te vullen die niet geschikt zijn voor ieder zijn oog. Het is logisch dat niet iedereen je vakantie foto’s hoeft te zien, dat is persoonlijk.
Plaats  ook een paar planten op je eettafel als een middenstuk, zo ziet de tafel er niet zo leeg en expansive uit. Als je dan toch bezig bent, zet dan meteen wat planten op de vensterbank of bijzettafel.
Planten zijn een mogelijk om een ruimte te personaliseren zonder je persoonlijke items op de show te zetten. Switch familie foto’s met planten en zet een grote monstera voor een lege muur waar eerst een foto collage was.

Maak een ruimte groter voelen

Versoepel de overgang van binnen en buiten ruimtes door planten te plaatsen in de buurt van zo’n doorgang. Hierdoor creëer je een visueel effect dat de plekken bij elkaar horen en in elkaar overlopen.

Lead The Way

Het creatief uitten van planten door je huis kan ervoor zorgend dat de kopers geïnspireerd raken en geeft het hen ideeën over hoe zij een ruimte gaan inrichten als het hun huis zou zijn. Het lijkt misschien gek, maar als je ervoor kan zorgen dat een potentiële koper al zin heeft om de plek te gaan decoreren kan helpen met hun besluit of ze een bod doen ja of nee.

Stage je huis…. Natuurlijk

Huizen die gestaged zijn voelen vaak steriel en onpersoonlijk. Door planten uit te nodigen in je ruimte krijg je meer kleur, patronen en textuur. Door gebruik te maken van decoratie potten krijg je een kleine dosis van een ’tijdelijke stijl’.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...