Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren

Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in 2022

De beste verftrends voor 2022 zullen je decoratieschema voor het nieuwe jaar inspireren.

Het aanbrengen van een nieuw likje verf op je muren is een uitstekende manier om je interieur een frisse make-over te geven. Maar welke kleurstalen potten moet je kopen en wat zijn de grootste verftrends voor 2022?

Opwarmen met mid-bruin taupe

Deze middenbruine taupe doet denken aan fluweelzachte cacao en is een opvallende kleur voor elke kamer. Afhankelijk van de ideeën voor meubels en accentkleuren die ernaast worden geïntroduceerd, heeft het de flexibiliteit om te variëren van netjes en op maat gemaakt tot zacht en uitnodigend. Insiders onthullen hoe je het het beste kunt gebruiken.

Tijdloze neutrale kleuren lenen zich goed voor historische panden en creëren warme achtergronden voor originele kenmerken. Als je kiest voor een neutrale tint op de muren en het plafond, wees dan speels met je stoffering en overweeg om kleur- en patroonspatten door de stof te rijgen die wordt gebruikt voor je sierkussens.

Inspireer met oranje verftrends

Levendig en uitnodigend, diep oranje bevat een snufje hoop en is vol van optimisme.

Als je een huis vult met felle kleurentrends en gedurfde patronen voegen deze persoonlijkheid toe aan een ruimte. Oranje tinten zijn een goede keuze – ze geven overdag een opbeurend gevoel en kunnen ’s avonds helpen een gezellige, ontspannen sfeer te creëren, wat laat zien hoe veelzijdig deze kleur is in ander licht.

Een oranje inkomhal is een prachtige manier om mensen welkom te heten in een huis. Hier inspireerde het interieur van de antieke Chinees gelakte kast de glanzende muren van dit appartement. 

Een op de oceaan geïnspireerd palet

Een oceaantint geeft direct energie en biedt een mentale ontsnappingsroute aan drukke schema’s en dreigende deadlines. Het is ook veelzijdig; verhoog de intensiteit met een glanzende afwerking of verlaag het in een vlakke mat.

Deze kleur doet denken aan eindeloze tropische luchten en oceanen en is zelfs op een grijze dag vol vitaliteit.

Sommige vinden blauwe kamerideeën koud (en dat kan soms zijn), maar deze krachtige, pittige tint is allesbehalve; het verlevendigt eerder in zijn kracht. Gebruik het met wit voor heldere eenvoud, maak het dramatisch met donkere tinten of neem het mee naar het Caribisch gebied met pasteltinten. Het reageert prachtig op zonovergoten kamers, maar het ziet er even prachtig uit bij weinig licht en kaarslicht.

Energie opdoen met gele verftrends

Een aardse tabakstint, deze gouden tint creëert kamers die het hele jaar door rijk, warm en uitnodigend zijn – en het laat ook kunstwerken uit de muren springen.

Geel is een kleur die geluk oproept en een gevoel van positiviteit geeft. Het is perfect voor delen van het huis waar veel activiteit en gezelligheid is, zoals de keuken en eetkamer, waar het energie en vitaliteit toevoegt.

Het is gemakkelijker om deze kleur in een schema op te nemen als je een beetje wordt afgeschrikt door felgele verf in je huis – en is vooral effectief in donkere, humeurige ruimtes omdat het een gevoel van warmte creëert.

Aard je ruimte met een aards bruin

Beschouwd als een donkere neutrale, aardse bruin, maar heeft ook een elegantie die echt verfijnd is. Veelzijdig, het kan op zichzelf opvallend zijn of andere tinten trots laten stellen.

Wees niet bang om donkere kleuren te gebruiken in een kleine sombere kamer. Het zal er nooit licht uitzien, dus kies een rijke kleur en het effect kan echt transformerend zijn.

Kamers op het noorden moeten in een donkere of sterke kleur geverfd worden. Zoals bruin, om het meer cocon te maken en dan die aan de zuidkant in lichtere kleuren. De gedachtegang is; waar je duisternis hebt, moet je kleur, warmte en vreugde brengen.

Gemakkelijk te leven grijs

Een grijs dat de grenzen tussen blauw, groen en grijs overschrijdt, kan van alles zijn: vooraan en in het midden of een achtergrond om kunst en objecten te laten zien. Het is gemakkelijk om mee te leven, het ziet er prachtig uit in kamers op het westen of het zuiden, terwijl het juist humeurig is in ruimtes met minder licht.

ik gebruik dit soort kleuren graag op muren, omdat schilderijen en portretten hierdoor echt tot hun recht komen. het voelt zowel rustgevend als stil en werkt ook als de ideale achtergrond voor een reeks rijk textiel, decoratieve antieke tapijten en meubels.

Straal zelfvertrouwen uit met kleur

Stemming verhogende en warme, gele kamerideeën brengen energie, vertrouwen en optimisme in een ruimte. Het kan overal in huis worden gebruikt, maar is vooral effectief in drukke ruimtes, zoals gangen en keukens, of kamers op het noorden die weinig licht hebben.

De keuken, vaak gezien als het hart van het huis, is de perfecte ruimte om gedurfde kleuren te gebruiken, zoals Giallo van Little Greene, die doet denken aan de gouden zon, die vreugde zal brengen en een energiek geheel zal creëren.

Je kunt dit gebruiken om architecturale details te benadrukken of het te combineren met zachte groene en witte tinten, zoals de nieuwe tinten Garden en Silent White, beide van Little Greene, in de rest van de ruimte, voor een eleganter en ingetogener schema.

Wordt geïnspireerd door de natuurlijke wereld

Dit is een prachtige kleur die het hele jaar goed werkt en ideaal is als je een element van de natuur of een erfgoedgevoel in een meer eigentijds stadshuis wilt brengen.

Het is een rustgevende en kalmerende tint die niet alleen goed werkt op kasten, maar er ook geweldig uitziet op muren.

Laat je aangetrokken voelen door de verfijning van roze

Deze heeft een natuurlijk vermogen om warmte en interesse te leveren zonder een ruimte te overweldigen. Maar het kiezen van de juiste tint kan een netelige taak zijn als je met alles wordt geconfronteerd, van zacht roze tot perzikkleurige tinten. 

Een zachte, kleiachtige tint die verfijning brengt in een woonruimte, maar subtiel genoeg is voor een rustgevende slaapkamer. Het is een aanvulling op de meeste kleuren, maar olijfgroen, rijk bruin en diep bordeauxrood zullen het echt laten zingen.

Wat is trending in woonkamers voor 2022?

In 2022 zien we een heropleving van kleuren, patronen en maximalistische interieurtrends. De sleutel is om felle kleuren te contrasteren met veel neutrale kleuren en natuurlijke materialen, om een overweldigende look te voorkomen.

Moderne woonkamers uit het midden van de eeuw zijn nog steeds populair en 2022 is ook het jaar waarin we eindelijk de eens zo populaire open ruimte hebben afgeschaft. Zonering open-plan, is een fenomeen dat ‘gebroken-plan’ wordt genoemd.

ten slotte, met een steeds veranderend en uitdagend politiek, economisch en sociaal klimaat, is het geen verrassing dat de natuur centraal staat in onze ontwerpkeuzes.

Wat zijn de kleurtrends voor woonkamers in 2022?

Spelen met kleur is een geweldige manier om persoonlijkheid aan een kamer toe te voegen.

Geel kan heerlijk opbeuren zijn en een fris en levendig gevoel geven; de truc is om het als achtergrond te gebruiken om alles samen te binden. Grijs is de afgelopen jaren uit de gratie geraakt en een andere kleur die in 2022 een comeback maakt.

Deze combinatie van kleuren in 2022 brengt de boodschap van kracht en betrouwbaarheid, gecombineerd met de vreugde van de zonnige dagen die komen gaan.

Je kan ons nu ook volgen op InstagramPinterest en Facebook. Je kan je natuurlijk ook altijd nog even inschrijven op onze superleuke, wekelijkse nieuwsbrief! Om de meest recente nieuwtjes omtrent artikelen, nieuwe artikelen en AllAboutTrends meteen in je mailbox te ontvangen.

Als jouw persoonlijke trend-assistent hoop ik je te kunnen helpen met de inrichting van jouw interieur!
Alle antwoorden op de meest gestelde woonvragen vind je hier.

Wil jij op onze InstagramFeed verschijnen?!

Gebruik dan #AllAboutMyTrends en wij zullen jouw foto op onze pagina posten. Hoe leuk is dat? Een stukje van AllAboutYourTrends op AllAboutTrends 😉

Veel inspiratie en woonplezier voor iedereen.

Heb jij nou vragen, opmerkingen, ideeën of andere leukigheid? Vul dan het contactformulier in of mail naar info@allabouttrends.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...