10 uitgangspunten voor ieder interieur

Vandaag gaan we het hebben over 10 uitgangspunten voor ieder interieur. Want hoe begin je nou eigenlijk? En wat zijn nou eigenlijk de basisstappen? 
Hieronder vertel ik je alles over mijn 10 uitgangspunten die ik toepas in ons interieur.

Originaliteit

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan… Op het eerste oog tenminste. Ik bedoel hier eigenlijk mee: ga voor handgemaakte stukken of doe zelf een DIY.

Door gebruik te maken van handgemaakte stukken/producten geef je jouw ruimte een fijner gevoel. Meer persoonlijkheid, sfeer en dus originaliteit. 

Gallery Wall

Hier heb ik het natuurlijk al een keer over gehad op ons blog, maar het is een echte lifesaver in sommige gevallen. Je hebt soms nou eenmaal van die muren die zo open en leeg zijn, maar waar je wel graag iets mee wilt doen.
In dit soort situaties is een kunstmuur the way to go! 

Zie het een beetje als volgt: als je het gevoel hebt dat je 1 reusachtig schilderij wilt ophangen, doe dit dan niet en maak een gallery wall 😛

Gordijn plaatsing

Zoiets simpels als het plaatsen van een gordijn kan heel je ruimten naar een volgend level halen.
Veel mensen hebben het gevoel dat het gordijn direct boven een raam moet hangen en that’s it.

Dan kom ik de simpelheid van dit even voor je verpesten. Als je er bijvoorbeeld voor zou kiezen om je gordijn zo hoog mogelijk op te hangen, dan zou het lijken alsof je ramen een stuk groter zijn.

Heb je bijvoorbeeld 2 dode muurtjes naast je raam, dan kun je er voor kiezen om de gordijnen een flink stuk verder dan je raam te hangen en de muren een stuk opvult met je gordijn. Hierdoor lijkt je raam weer een stuk breder.

Contrast

Het gebruik van contrast is altijd prettig voor het oog (mits je een juist contrast gebruikt). 
Door het gebruik van contrast kun je eigenlijk vrij gemakkelijk een passend, interessant en succesvol interieur in elkaar zetten.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een accentmuur aan te pakken door deze navy blue te verven. De contrasterende kleur hiervan is dan een donker oranje. Probeer dan wat accessoires of items in deze kleur hiervoor te plaatsen.

Nu is deze combinatie niet voor iedereen weggelegd natuurlijk. Gelukkig kun je deze strategie met bijna iedere kleur toepassen. Let wel op; sommige kleurcombinaties linkt je brein automatisch met een bepaald gevoel. Denk aan rood en groen, hierbij denk je automatisch aan kerst!

Vloerkleed formaat

Bij het uitzoeken of plaatsen van je vloerkleed kan je al gauw verkeerd zitten door de afmetingen van het kleed. Door een te klein kleed te gebruiken lijkt je ruimte al snel wat drukker en kleiner, niet helemaal in proportie. Door een te groot vloerkleed kunnen je meubels heel klein gaan lijken… Dus hoe kies je dan het juiste formaat? 
Je kan het beste kijken naar een vloerkleed dat je voor de helft onder je bank legt en je dan nog je koffietafel in het midden kan zetten. 
Qua lengte kun je makkelijk de breedte van je bank aanhouden en dan zit je altijd goed! 🙂

Spiegel

Gebruik spiegels! Spiegels zijn voor ieder interieur in iedere woning toegevoegde waarde. 

In een kleine ruimte wordt je woning weerspiegeld en creëer je een ruimtelijker gevoel. In een donkere ruimte word het licht dat er is weerkaatst en zorgt voor nog meer licht. En een spiegel is natuurlijk ook heel functioneel 😉

Soft goods

Wol, vacht, katoen, pampas, jutte. Dit zijn voorbeelden van soft goods. Door deze in je interieur te vermengen zorg je eigenlijk automatisch voor een warm, gezellig gevoel. Wie wilt er nou niet meteen onder dat heerlijk dik gewoven kleed duiken?! Of met de voeten op dat zachte, met vacht bekleedde krukje met een heerlijk wollen kussen in de rug?

Ook voor het oog doen deze goods veel good 😉 Door de warme zachte uitstraling voel je je snel thuis en op je gemak.

Woongeuren

Geur doet zo veel met je stemming en hoe je een interieur in je opneemt. Als het ergens lekker ruikt zal je ook veel sneller een fijn gevoel hebben in die ruimte.

Zoek daarom naar dé geur die bij jouw interieur past. Zo worden mensen uiteindelijk automatisch sneller blij als ze binnenstappen. Door het stukje herkenning in ons hoofd vinden we het fijn om die ene geur op die ene locatie te hebben.

Scrol daarom gerust even door onze woongeuren 🙂 

En? Heb jij hier iets aan gehad? Komt dit een beetje overeen met jouw stappen of juist totaal anders? Laat het ons weten via Instagram door #AllAboutYourTrends te gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...