Tips voor Kunst

Vandaag krijg je van mij tips voor kunst, want er zijn teveel vragen die opduiken als je probeert het onderwerp kunst aan te pakken. Hoe selecteer je kunst die bij je huis past? Kies je voor een horizontaal stuk of een verticaal stuk? Welke maat kunstwerk heb je nodig? Waar kan je hem het beste ophangen?
De lijst gaat maar door. Vandaag zijn we hier om een aantal van die vragen voor je op te helderen, zodat je die gigantische witte muren kunt verwijderen en je huis meer als een weerspiegeling van jezelf kunt laten voelen! Hier zijn onze top 10 tips zodat je kunst kunt overwinnen als een professional.

1.

Een goede vuistregel voor de juiste hoogte om kunst op te hangen is rond ooghoogte (ongeveer 55-60 centimeter van de vloer). Als je hogere plafonds hebt, kun je dit een aantal centimeter omhoog stoten.

2.

Spreid meerdere kunstwerken ongeveer 2-3 centimeter uit elkaar. Hierdoor voelt het meer verbonden in plaats van het gevoel dat ze allemaal afzonderlijk zweven.

AllAboutTrends - Art - 1
AllAboutTrends - Art - 2

3.

Lijn meerdere kunstwerken die niet hetzelfde formaat hebben uit met hun middelpunt, niet met de boven- of onderkant van hun lijsten.

4.

Om een grote horizontale ruimte te vullen kan je het beste twee verticale kunstwerken naast elkaar hangen. Om een grote verticale ruimte te vullen kan je beter twee horizontale kunstwerken boven elkaar hangen.

5.

Als je weg kan komen met 1 spijker te gebruiken om het kunstwerk op te hangen, doe dat dan! Het is zo veel makkelijker om het kunstwerk met maar een spijker waterpas te krijgen!

6.

Sla je spijker er schuin in, niet recht in de muur zodat de spijker meer grip heeft.

7.

Wanneer je kunst boven meubels hangt, mag deze slechts ongeveer twee derde van de breedte en 4-6 centimeter boven het meubelstuk zijn.

8.

Gebruik dat grote of kleurrijke kunstwerk waarvan je geen idee hebt wat je ermee moet doen als middelpunt. Omarm de andere kunstwerken die er zijn, zodat ze opzettelijk voelen! Als je ze in een hoek probeert te zetten, lijkt het gewoon een beetje awkward.

9.

Om een mooie gallery wall te maken, houdt je er dan aan om niet meer dan 5 verschillende kunstwerken te hangen om een niet al te overweldigend en rommelig gevoel te geven

10.

Nog een tip voor de gallery wall: leg al je kunstwerken op de grond en speel tot een specifieke lay-out bij je past. Nu heb je een ontwerp dat je mooi vindt en hoef je maar een keer gaten in je muren te boren.

Dat waren de 10 tips voor jouw kunst! Heb je er wat aan gehad? 
Ik zie graag jouw resultaten, stuur ze op via de mail of gebruik #AllAboutYourTrends op Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...