Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen

Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid met die van jou

Tablescaping, de kunst van het aankleden van een tafel, iets wat iedereen stijlvol kan bereiken, ongeacht de grootte van de eettafel, het soort bestek dat je bezit of je algehele stijl.
Een van de beste dingen van tablescaping is dat er niet echt vaste regels zijn – het is in wezen een creatieve uitlaatklep met onmiddellijke bevrediging. Tablescaping komt goed tot zijn recht tijdens de feestdagen, wanneer we allemaal op zoek zijn naar slimme manieren om onze kersttafelideeën te presenteren.

”Mensen zullen vergeten wat je hebt gedaan en vergeten wat je hebt gezegd, maar zullen nooit vergeten hoe je ze het gevoel hebt gegeven!”

Met de feestdagen in aantocht, is er geen beter moment om mee te doen aan deze tablescaping trend. Ik heb een paar van mijn favoriete tafeldecoratie-ideeën geselecteerd om je aan het denken te zetten over hoe je je kersttafel later deze maand zou kunnen aankleden.

Bouw je tafellandschap rond het middelpunt

Het middelpunt van een kersttafel – of misschien ideeën voor een kersttafelslinger – zou je uitgangspunt moeten zijn bij het decoreren van een tafel. Het kan zijn dat je het ontwerpt om de patronen in je porselein of de kleur van je servetten te weerspiegelen, maar het zal het centrale kenmerk van je tafellandschap zijn, dus je wilt dat het opvalt.

Er moet een beslissing worden genomen met een middelpunt – of het nu met Kerstmis of in de hoogzomer is. En dat heeft te maken met zijn omvang. Als je impact wilt, kan hij groter zijn dan de tafel aankan als hij vol staat met eten, dus wil je misschien ruimte maken om hem op een consoletafel te plaatsen zodra je begint met het serveren van het avondeten. Op tafel mag hij nooit zo groot zijn dat de gasten tegenover elkaar er niet langs kunnen kijken.

Rond het middelpunt
Match het decor

Match je tafellandschap met je decor

Tafellandschappen werken het beste als ze een aanvulling vormen op hun omgeving, dus laat je tijdens de feestdagen inspireren door je kerstdiner en kies een kleurstelling, materialen en porselein die passen bij de decoraties in de rest van de ruimte.

Dit geldt op elk moment van het jaar, of je nu een feestelijk feest of een zomers huwelijksfeest plant.

Richt je aandacht op je gasten

Tablescaping, zoals ik hierboven al zei, gaat niet alleen over hoe de tafel eruitziet, maar ook over hoe het je gasten laat voelen – en de beste manier om ze zich welkom en speciaal te laten voelen, is met kersttafelcadeau-ideeën. Dit is een ander idee dat het hele jaar door kan worden aangepast. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je natuurlijk elke gast kleine individuele cadeaus geven – of veel van hetzelfde soort cadeau kopen, zoals mooie geurkaarsen, en deze in een leuke geschenkdoos doen.

Aandacht voor je gasten
Kijk naar de natuur

Kijk naar de natuur

Ideeën voor kerstgebladerte zijn overal in huis geweldig en zullen een frisse en levendige dimensie toevoegen aan je eettafel.

Het buiten naar binnen halen in deze tijd van het jaar is een effectieve manier om je tafel te decoreren. Een grote vaas met takken en tuinblad kan zowel dramatisch als stijlvol overkomen. Ik mix deze graag met een paar versieringen verspreid over de tafel.

Een tablescaping-trend met gebladerte is het creëren van een levende runner. Er zijn twee belangrijke manieren om dit te doen. Ten eerste, voor een ontspannende look, foerageer je lange losse takjes en takken van eucalyptus en klimop die helemaal langs het midden van de tafel lopen en alle natuurlijke elementen omarmen. Stip met knipsels van hulst, gedroogde zaadkoppen en dennenappels om het aardse, natuurlijke gevoel te versterken.

Voor een meer formele benadering, leg een lange of meerdere kleine blokken steekschuim en steek voorzichtig kleine takjes van al je soorten gebladerte in, zorg ervoor dat je een redelijk gelijkmatige rand creëert en bouw op tot de gewenste hoogte en diepte.

Kies voor elegantie

Geniet van een verfijnd moment zonder terug te gaan naar minimalisme.

Onderdeel van tablescaping dat vaak tot het laatste moment wordt overgelaten, is de keuze van glaswerk en bestek. Als je deze beschouwt zoals je zou doen, maakt het middelpunt of de verlichting een enorm verschil in de algehele look.

Structurele glazen met een metallic tint, werken heerlijk voor de feestdagen, en het decoreren van de set om je gasten mee te nemen tijdens het diner tilt de setting naar restaurantniveau. Evenzo, in plaats van te vertrouwens op je dagelijkse messen en vorken, moet je bestek opstellen dat met het schema werkt en, nogmaals, van tevoren stukken voor elke gang uitzetten.

Kies voor elegantie
Kies een kleurenschema

Kies een kleurenschema

Ik blijf graag uit de buurt van witte borden. Waarom kiezen voor zoiets eenvoudigs als handbeschilderd servies van keramiek direct een prachtig ambtelijk gevoel kan geven aan je opstelling?

Door traditionele kerstkleuren naar je eettafel te brengen, zullen je gasten echt in de festiviteiten worden gehuld, en er is iets heel geruststellends aan het gebruik van deze rode en groene tinten die we zo associëren met december.

Gebruik de kleuren over couverts, bestek, linnengoed, glaswerk en eventuele centerpieces of bloemstukken. Probeer het gewoon bij tinten te houden om de look chic te houden.

Injecteer wat persoonlijkheid

Tablescaping moet puur en eenvoudig leuk zijn. Niet elke gelegenheid vraagt om wit linnengoed, stompkaarsen en antiek zilverwerk. 

Overweeg om deze kerst de zon op tafel te brengen door kleuren en patronen te mixen en matchen op linnengoed en centerpieces. Wees onverwacht. Je zou kunnen denken dat een bepaald tafelkleed  er misschien niet goed uitziet in combinatie met bepaalde placemats, maar je weet maar nooit!

Verhoog de inzet door glanzende kerstballen langs de tafel te plaatsen, in een reeks kleuren die belangrijke tinten oppikken die je elders hebt gebruikt. Over het algemeen wil je eigenlijk maar twee of drie kleuren benadrukken om te voorkomen dat het schema chaotisch wordt. Deze kleurendraden helpen het mengen van patronen aan elkaar te verbinden.

Maak een eeuwige indruk

Gedroogde bloemstukken hebben nu serieus een moment, dus kijk naar deze tijdgeestige bloemen bij het dekken van je kersttafel.

Tijdens de feestdagen gebruiken we graag een mix van knopvazen met droogbloemen, waaronder helichrysum, in warme juweelachtige tinten. Zet grotere bloemen zoals deze in de hals van de vaas en luchtige grassen die erop dansen om beweging te creëren zonder het gesprek over de tafel te onderbreken.

Voeg wat eigenzinnigheid toe

Of je nu wel of geen kinderen in huis hebt, kerstmis is de ideale tijd om te spelen. Onthoud; je hebt niet veel nodig om een statement te maken. Denk maar aan je kleuren, tinten en texturen voor een consistente boodschap.

Kitsch kerstversieringen en kerstballen zijn prachtige toevoegingen aan een tafellandschap. Probeer er een paar op tafel te zetten en ze samen te binden met een decoratieve kom tot de rand vol met versieringen – het kind binnenin zal hier zoveel meer van houden dan van wat meer groenten.

Feestelijke geschenkdozen op couverts kunnen elk een soortgelijke kerstbal bevatten, een attent en onverwacht cadeau voor je gasten.

Overweeg texturen

Textuur is zo belangrijk als het gaat om het creëren van een multidimensionaal tafellandschap.

Meer is meer! Sommige mensen houden van een maximalistische benadering, dan raad ik aan om veel accessoires te gebruiken en verschillende lagen van tafellinnen te combineren om verschillende dimensies aan het tafellandschap toe te voegen.

Denk aan voelbare onderborden, geweven placemats en het zachtste linnengoed.

Maak het krachtig en persoonlijk

Kerst gaat over decadentie, en dit is een geweldige bron van ideeën voor het creëren van een feestelijk tafellandschap. Ik haal inspiratie uit donkere winterbloemen en rijke bessen en bouw de tafel van daaruit met supergezellige kleuren zoals donker bosgroen en bordeauxrood.

Als je er helemaal voor gaat, waarom zou je dan ook niet kijken naar uitgebreide personalisatie voor je gasten. Ik ben een sucker voor personalisatie omdat ik denk dat de mensen rond de tafel zich speciaal voelen, maar ook omdat je het gepersonaliseerde item vaak cadeau kunt doen aan je gast om mee te nemen.

Je kan ons nu ook volgen op InstagramPinterest en Facebook. Je kan je natuurlijk ook altijd nog even inschrijven op onze superleuke, wekelijkse nieuwsbrief! Om de meest recente nieuwtjes omtrent artikelen, nieuwe artikelen en AllAboutTrends meteen in je mailbox te ontvangen.

Als jouw persoonlijke trend-assistent hoop ik je te kunnen helpen met de inrichting van jouw interieur!
Alle antwoorden op de meest gestelde woonvragen vind je hier.

Wil jij op onze InstagramFeed verschijnen?!

Gebruik dan #AllAboutMyTrends en wij zullen jouw foto op onze pagina posten. Hoe leuk is dat? Een stukje van AllAboutYourTrends op AllAboutTrends 😉

Veel inspiratie en woonplezier voor iedereen.

Heb jij nou vragen, opmerkingen, ideeën of andere leukigheid? Vul dan het contactformulier in of mail naar info@allabouttrends.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...