7 Stylingsfouten Die Je Huis Rommelig Maken

Ken je dat gevoel dat je uren bezig bent met opruimen, schoonmaken, styling en restylen zonder een echt tevreden resultaat? Ik ook! Vaak zit het hem dan in een paar stylingsfouten, en deze zal ik vandaag voor je benoemen. 7 Stylingsfouten die je huis rommelig maken.

1. Licht

Dit is altijd een terugkomend dingetje, en toch gaat het vaak fout. Donkere ruimtes voelen altijd veel krapper en kleiner aan omdat onze ogen moeite hebben om ware kleuren en lege stukken in de ruimte te vinden. Een tip om je kamer instant wat op te fleuren: hang een spiegel recht tegenover een raam om het natuurlijke zonlicht door de ruimte te verspreiden. Hiernaast kun je in een donkere ruimte ook beter kiezen voor lichte en neutrale meubels. 
Verdeel verlichting goed over de ruimte en zorg dan ook voor verschillende soorten verlichting zoals staande lampen, wandlampen en tafellampen. Zet deze in de donkere hoeken van je kamer om een veel lichter en ruimtelijk gevoel te creëren. 

2. Lege stukken ruimte

Vaak is uiteindelijk less zeker more. Het is niet nodig om iedere vierkante meter op te vullen. Een lege muur of lege hoek soort voor een ruimtelijk gevoel, al helemaal als deze wand ook nog eens wit is!

3. Verkeerd vloerkleed

Vorm en omvang zijn de belangrijkste elementen om de ideale match te maken tussen bank, tafel en vloerkleed. Als je kleed te klein is kan het een ruimte kleiner maken. Is deze te groot, klopt de verhouding tussen je meubels niet en allebei geven deze een ruimte een rommelige uitstraling.

4. Accessoires

Als je gaat beginnen met het stylen van bijvoorbeeld een dressoir, begint dit dan ook bij een mooi dressoir. Net zoals wandplanken en tafels. Je kunt niet allemaal dingen op een plank gooien en denken dat het er mooi uit gaat zien. Te veel items op een plek zorgen voor rommeligheid en sfeerverlies. Zorg voor niet teveel accessoires en varieer niet alleen in soort, maar ook in hoogte, structuur en breedte ervan. Hierdoor creëer je diepte en maak je jouw interieur een stuk spannender.

5. Een slechte indeling

Is uiteindelijk toch een stuk moeilijker dan je denkt. Kijk eens kritisch naar je indeling. Dit is natuurlijk de start van een opgeruimd gevoel. Past de indeling wel bij jouw wensen? Zijn je meubels wel het goede formaat? Passen ze wel bij elkaar als je kijkt naar kleur, structuur en stijl?

Een goed interieurontwerp kan jou op weg helpen, dit bespaart tijd en miskopen. Wil jij samen sparren en mijn hulp bij de indeling van jouw interieur? Dan kun je mij altijd een mailtje sturen!

6. Bedrading

Er komt steeds meer apparatuur bij, een TV, een playstation, Google Home, geluidsinstallatie en ga zo maar door. Zo krijg je natuurlijk heel veel snoeren. Zorg er daarom voor dat je deze zo goed mogelijk probeert weg te werken door middel van een kabelgoot of dradenkast.

7. Rommelige werkbladen

Een van mijn grootste ergernissen hier in huis. Een rommelige keuken, eettafel en koffietafel. Het is logisch natuurlijk, dat zijn de plekken waar alles gebeurd. En toch heeft dit heel veel invloed op de rommelige feeling in huis.

Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je voor alle basis dingen die rondslingeren een eigen plekje hebt. Bij ons in de keuken staat bijvoorbeeld een bakje voor onze sleutels, mondkapjes en kleingeld. Deze staat dan aan de rand met een leuk plantje en tafellamp. Strak, opgeruimd en rustig. 
Afwas is er natuurlijk veel, en ik snap dat je niet na iedere maaltijd wilt afwassen. Als je geen vaatwasmachine hebt, moet je het toch ergens kwijt. Ondertussen heb ik een praktische indeling gevonden voor in de gootsteen, probeer deze ook te vinden! Zo is je afwas grotendeels uit het zicht! 😀   

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...