Een serre inrichten

Heb jij een mooie serre of ben je van plan er een te laten plaatsen of misschien wel zelf te maken, maar weet je niet hoe je deze ruimte moet inrichten? Ik ga je vertellen waar je op moet letten bij het inrichten van een serre en geef je meteen veel inspiratie.

Less is more

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de inrichting van je serre is dat je het zonlicht dat door al het glas binnenvalt goed tot zijn recht laat komen. Houd vast aan de slogan ”less is more”. Wanneer je je serre vol zet met meubels, planten en lampen, zorg je ervoor dat je serre optisch kleiner lijkt. Kies daarom voor minder meubels en gebruik lichte kleuren zodat de ruimte groter oogt.

Kies een passende vloer

Voor een serre is een stenen vloer het meest geschikt. Dit materiaal kan goed tegen de temperatuurverschillen en is ook geschikt voor de aanleg van eventuele vloerverwarming. Als je niet weg bent van stenen vloeren, raad ik je een betonvloer of houten vloer aan. Houd bij de aanleg van een houten vloer wel rekening met eventuele verkleuring van het hout door de zon.

Ga voor groen

Een serre is de perfecte plek voor planten en bloemen waarvoor het buiten te koud is. Met een paar stoere potten vol bloemen en planten fleur je je ruimte eenvoudig op en geniet je van een heerlijke bloemengeur. Denk bijvoorbeels aan Passiflora, orchideeën of een bananenplant.

Trends op het gebied van serres

Stoere serres met een zachte touch zijn trendy. Combineer een robuuste vloer met zachte pastelkleuren meubels of match een donker frame met banken met schapenvachten erop en stoelen in lichte kleuren. Ook zie ik veel hout terugkomen. Houten vloeren, meubels en accessoires; ze zijn een must voor je interier. 

Serres met een bijzondere bestemming

In plaats van een serre met stoelen en banken, is het ook een gaaf idee om deze heel anders in te richten. Hiernaast en hieronder zie je een aantal inspirerende foto’s van serres met een bijzondere bestemming.

Hoe je je serre ook inricht, het is er heerlijk vertoeven. Heb je nog geen serre, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Een serrespecialist vertelt je graag meer over de mogelijkheden en beantwoordt je vragen. Vraag bij De SerreSpecialist gratis en vrijblijvend offertes aan. 

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...