4 redenen waarom je huis vies aanvoelt (het maakt niet uit hoeveel je het schoonmaakt)

In het huidige klimaat brengen we allemaal veel meer tijd binnenshuis door. Onze huizen zijn onze werkplekken geworden. En voor velen zijn het ook kinderdagverblijven geworden. En aangezien ze veel extra gebruik zien terwijl overheden, bedrijven en individuen worstelen met de realiteit van het leven met de COVID-19-pandemie, is het logisch dat we onze huizen zo schoon mogelijk willen houden.
En daar zit het probleem. In een tijd waarin we veel meer slijtage aan het huis toevoegen, kan het voelen alsof, hoe hard we ook proberen, het nooit helemaal schoon of opgeruimd aanvoelt. We kunnen het gevoel hebben dat we elke week uren aan het schoonmaken besteden, maar tegen de tijd dat we klaar zijn, is het verschil nauwelijks waarneembaar. 

Je ramen zijn vies

Natuurlijk licht is een fantastische showcase voor de schoonheid van je huis. Het is ook een geweldige manier om je humeur een boost te geven en de concentratie te verbeteren, dus zorg ervoor dat je er genoeg van hebt als je thuis werkt. Er is iets aan natuurlijk licht dat de levendige tinten van uw interieur naar voren brengt en het prachtige samenspel van kleuren en texturen die de creatieve ontwerpesthetiek van je interieur zo volledig van jouw maken.

Maar om natuurlijk licht je huis zo goed mogelijk te laten uitkomen… heb je schone ramen nodig. Het is verbazingwekkend hoeveel streperige of vuile ramen een grijzige lijkbleek over de esthetiek van je huis kunnen werpen en alles er dof en mat uit kunnen laten zien. Probeer je ramen eens goed schoon te maken en kijk of dit helpt.

Mooi uitzicht via openstaande ramen

Dingen ruiken niet zo fris als ze eruit zien

Wij mensen begrijpen de wereld om ons heen door te kijken. Maar het is zeker niet het enige zintuig dat onze perceptie van onze huizen dicteert. Onze reukzin speelt ook een grote rol in die perceptie. En als dingen niet zo fris ruiken als ze eruitzien, kan dat de hele zorgvuldig uitgebalanceerde esthetiek aantasten. Het maakt niet uit hoe lang je bezig bent met schoonmaken. Naast de voor de hand liggende bronnen van geuren zoals vuilnisbakken en kattenbakken, moet je je tapijten en stoffering in de gaten houden, aangezien deze vaak een bron van verborgen geuren kunnen zijn. Dag na dag komen er vuil, stof, pollen, huidschilfers van huisdieren en andere vieze dingen in onze tapijten, vloerkleden en andere stoffering terecht. Probeer een tapijtdeodorant te gebruiken of maak er zelf een van zuiveringszout en essentiële oliën. Een besprenkeling hiervan gevolgd door een keer erover met de stofzuiger en de bekleding ruikt beter en ziet er fantastisch uit.

Als je iets raars ruikt rond de stopcontacten, kan dit een teken zijn dat de bedrading defect of oud is en niet langer geschikt is voor het doel. Dit is helaas gebruikelijk in huizen met aluminium bedradingsinfrastructuren in plaats van koper.

Je stofzuiger heeft wat TLC nodig

Over stofzuigen gesproken, dit is meestal de gemakkelijkste manier om je tapijt te zuiveren van de vieze dingen die ervoor kunnen zorgen dat het raar ruikt, er vertrapt en versleten uitziet en je huis er over het algemeen minder schoon en opgeruimd uit laat zien. Maar als je stofzuiger verstopt of beschadigd is, kan het een frustrerend proces zijn om je tapijten en vloerkleden te reinigen. We weten allemaal hoe irritant het kan zijn als de zuigkracht pathetisch zwak aanvoelt en die kleine kruimels van viezigheid weigeren zich los te maken van je tapijtvezels.

Als je je ruimte stofzuigt en toch het gevoel hebt dat deze niet helemaal schoon genoeg is, kan er een verstopping in je stofzuiger zitten. Dit komt heel vaak voor, vooral als je lang haar hebt (dat verstrikt kan raken in verschillende delen van de machine) of als je langharige huisdieren hebt. 

Slimme robot stofzuiger die aangezet wordt

Je huis is rommelig

Minimalisme is misschien niet ieders kopje thee. Maar het komt zelden voor dat je naar een huis kijkt met een minimalistische esthetiek en denkt dat het er vies of dof uitziet. Zelfs als je persoonlijke smaak de voorkeur geeft aan de “geleefde” look, is er een verschil tussen het opruimen van rommel in je huis en het verwijderen van het gevoel van persoonlijkheid en karakter.

Rommel kan niet alleen veroorzaken dat je huis er niet schoon en opgeruimd uitziet, het kan ook een belemmering vormen voor je geestelijke gezondheid. Studies tonen aan dat mensen die in huizen wonen met veel rommel, hogere niveaus van het stresshormoon cortisol in hun bloedbaan hebben.

Het kan je leefruimte visueel druk doen lijken, waardoor het moeilijker wordt om te ontspannen en/of te werken. Het kan het schoonmaken ook ingewikkelder maken. Maar al te vaak vinden we dat het te veel gedoe is om onze rommel te verplaatsen en dus proberen we er uiteindelijk omheen op te ruimen. En als gevolg daarvan zijn onze huizen niet zo schoon en netjes als ze zouden kunnen zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...