Meer rust in je huis

2 0
Read Time2 Minute, 17 Second
Er is zoveel gaande deze tijden dat het enorm fijn kan zijn om wat meer rust te creëeren in je huis. Nu is dat niet altijd even makkelijk om te doen. Daarom ga ik je hieronder helpen door je een paar tips met je te delen! 😀 

Goede energie

Het lijkt natuurlijk een beetje luchtig en zweverig. Maar dat is het absoluut niet! Ik praat natuurlijk altijd graag over rust voor het oog, maar ook in je hoofd mag het wel wat rustiger zijn. Hoe je dit doet is eigenlijk voor iedereen anders, hier een paar voorbeelden: 

  • Geur
  • Lucht
  • Licht

Geur

Het doet meer met je dan je denkt, geur. Iedere geur zorgt voor een bepaald gevoel. Zo hebben veel mensen een bloemetjes geur in hun huis, hierdoor voel je je eerder vrolijk. Ikzelf houd meer van een zware, warme geur zoals koffie en noten. Tegenwoordig kan je hier heel makkelijk mee spelen door gebruik te maken van wax melts.

Lucht

De lucht is eigenlijk een stap waar als laatste over na gedacht word, maar waar je bijna als eerste mee bezig bent. Kijk maar eens rond, staat er bijvoorbeeld een plant ergens? Het is natuurlijk algemeen bekend dat bomen voor lucht enzo zorgen, maar staan bijna nooit stil naar het effect dat planten hebben op de kwaliteit van je lucht in huis. 

Ook zie ik tegenwoordig vaak luchtbevochtigers en luchtreinigers bij mensen thuis staan. Deze werken al mee aan de kwaliteit van je lucht, maar ze maken je planten óók nog gezonder, waardoor deze nog beter zijn voor je lucht. Het is een vicieuze cirkel waar je niet bij stilstaat. 

Licht

Het is natuurlijk geen geheim dat licht een grote rol speelt in hoe je je voelt. Als je de hele dag in het donker zit voel je je eerder futloos en moe dan als je de ramen lekker open hebt en je al het licht kan absorberen. Ikzelf vindt het sowieso veel prettig om het zo licht mogelijk te hebben. Je ziet alles goed, ik voel mij instant een stuk blijer dan in het donker en het voelt gewoon stukke beter!

Nu zijn er natuurlijk veel meer dingen die je kunt doen e.d om meer rust in je huis te creëren! 

Denk bijvoorbeeld aan kleurgebruik, stijl en accessoires.

Kleurgebruik

Afhankelijk van welke stijl je als basisstijl hebt in je interieur kan het heel makkelijk zijn om met een ander kleurenschema rust in je huis te krijgen. Felle en opvallende kleuren in bijvoorbeeld kussentjes kun je vervangen door lichte tinten zoals grijs of pastel. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je complete interieur aan te pakken en te gaan voor een minimalistische stijl.

Nu hoeft het natuurlijk niet perse minimalistisch te zijn, je kan ook voor een compleet andere stijl gaan!

 

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest