Plant Styling 101: kleine ruimtes

Hier is een leuk idee voor decoratie … vul je huis met planten om een ​​ontspannend en inspirerend toevluchtsoord te creëren terwijl je je persoonlijke stijl laat zien. Om het eenvoudiger te maken (en niet te vergeten betaalbaarder!), Richt je op plantstyling in een kleine ruimte – een half bad, slaapkamer of gewoon een hoekje – en volg deze zes eenvoudige tips!

1. Begin met een schone ruimte

Dit zou gemakkelijk moeten zijn als je naar een nieuwe ruimte verhuist. Als je een bestaand deel van je huis aan het opknappen bent, begin dan met het verplaatsen van alles. Maak de ruimte schoon zodat je fris kunt beginnen.

2. Meubelwijziging

Het meubilair dat je in de ruimte brengt, moet passen bij de esthetiek en de functie. Een gezellige stoel is geweldig als je een leeshoek wilt maken, maar het kan in de weg zitten als je de ruimte nodig hebt om te werken. Als je een studio-appartement of een slaapkamer aan het stylen bent, selecteer je stukken die opslag bieden en werken voor hoe je de kamer moet gebruiken.

3. Selecteer de juiste kamerplanten

Door de omstandigheden in de ruimte – licht en vochtigheid – te evalueren, kan je planten selecteren die het goed zullen doen. Een gang met weinig licht kan een geweldige plek zijn voor een Sansevieria of Calathea, maar als je de kleuren van een Croton naar voren wilt halen, dan is een plek met weinig licht niet de beste pasvorm.

4. Maximaliseer uw ruimte

Als je met een kleine voetafdruk werkt, moet je alle beschikbare ruimte gebruiken. Maak gebruik van planken en hangplanten om de bruikbare ruimte te vergroten. Het plaatsen van planten op verschillende hoogtes leidt ook het oog en helpt om een ​​ruimtelijker gevoel te creëren. Als je in een slaapkamer of huurappartement bezig bent, kan je misschien niet permanent planken of haken aan de muren of het plafond bevestigen, maar je kan wel verwijderbare zelfklevende strips voor zwaar gebruik gebruiken om haken of beugels vast te zetten. Let gewoon op de gewichtsbeperkingen van de plakstrips. 😀 

5. ‘Grow’ Up

De statige Sansevieria, met name de Sansevieria laurentii en Sansevieria Frozen zijn op zichzelf al een blikvanger, maar deze kamerplanten maken het ook gemakkelijk om hoogte en groen toe te voegen aan een krappe hoek of krappe hoek.


Klimmende planten kunnen dramatisch zijn als ze hoog worden geplaatst, zodat de stengels kunnen hangen, maar als je in een appartement of een slaapkamer bezig bent en je geen gaten wilt boren voor planken of beugels, overweeg dan om wijnplanten uit te zetten. Pothos en klimmende Philodendron hebben beide luchtwortels, dus met een beetje hulp en tijd zullen ze zich vastzetten aan een paal of latwerk en je kunt genieten van de weelderige, volle bladeren van deze kamerplanten en toch je aanbetaling terug krijgen als je weggaat.

6. Maak je decor compleet

Kamerplanten kunnen worden gebruikt als aanvulling op decoratieve objecten en omgekeerd. Je kunt een kunstwerk inlijsten met trapsgewijze klimplanten of een Anthurium selecteren in een kleur die past bij een geliefde plaid, de gordijnen of iets anders in de kamer.

Bij het inrichten van een ruimte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kamer comfortabel aanvoelt en voor jou werkt. Kamerplanten kunnen een ruimte uitnodigend en ontspannend maken. Of je nu een binnenjungle wilt creëren of jezelf wilt omringen met een zorgvuldig samengestelde collectie kamerplanten, deze tips kunnen je helpen je kleine ruimte als een professional te stylen.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...