Ideeën voor overloopverlichting

Of het nu gaat om hangers, aan de muur, op de vloer, op tafel of op andere locaties, ideeën voor overloopverlichting kunnen een impact hebben en hun rol vervullen om de ruimte te verlichten. 
Ze kunnen voor sfeerverlichting zorgen voor de hele overloop, maar ze kunnen ook een stemming oproepen, of kenmerken van de ruimte benadrukken en, op dezelfde manier als gangideeën verlichtingsontwerpen omvatten, kunnen plannen voor een overloop gebruik maken van alle drie de soorten verlichting . 
Hier hebben we inspirerende ideeën voor overloopverlichting geselecteerd met prachtige voorbeelden van elk type licht. 

Overloop Verlichting Ideeën

Een overloop kan een mooie ruimte zijn en niet alleen een ingang naar andere kamers, een gang of een pauze op een trap met weloverwogen verlichtingsideeën. Als je op zoek bent naar ideeën voor trappen, of ideeën voor gangverlichtingoverweeg dan een combinatie van plafond- en hanglampenwandlampen, die in plinten, vloeren tafellampen als verlichtingsbronnen. 

Kies voor een cascade van licht

Als je op zoek bent naar ideeën voor overloop die het ontwerp van de trap benadrukken, kan een overloop worden verlicht met een hanger die een spectaculair element in het midden vormt. 

Het armatuur verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar en accentueert de schaal van het pand. De gebruikte materialen zijn brons en albast die beide het licht prachtig reflecteren in een interieur en een subtiele gloed creëren – de verspringende vormen creëren een gevoel van beweging en sculpturale interesse, en vullen de architectonische details aan. 

Kies elegante wandverlichting voor de overloop

Ideeën voor trapverlichting voor de muren kunnen een van de meest decoratieve ideeën voor overloopverlichting zijn, maar ook een functionele keuze. Op deze overloop weerspiegelen de gebogen lijnen van het licht die van de leuning terwijl deze tussen de trappen draait, evenals het sierlijke frame van de spiegel. 

Het installeren van wandlampen is een geweldige manier om de ruimte op een overloop te vullen. De gangen van een woning vormen een vitale verbinding van kamer tot kamer. 

Overloop met patronen

Accentverlichting vestigt vaak de aandacht op een bepaald kenmerk van een kamer, maar kan op zichzelf ook dramma toevoegen. Hier wordt een overloop in gangstijl getransformeerd door het patroon dat over de vloer wordt gegooid. 

Maak je verlichtingsschema compleet met een laag accentverlichting voor bewegwijzering.  

Denk overloopverlichting materialen

Het selecteren van ideeën voor overloopverlichting is een kans om te genieten van de kleur en textuur van bepaalde materialen. Op deze overloop voegen metalen kappen voor de hanglampen een industriële draai aan de ruimte en vullen ze het materiaal van de trapleuningideeën aan. Beide functies zijn echter verfijnd en wijken af van de stevige stijl die typerend is voor de industriële look. 

Een koel metaal als dit zou een ideale optie kunnen zijn voor huizen in warmere klimaatgebieden. Wonen op een koelere plek? Breng highlights aan met metalen zoals koper of messing. 

Kies hanglampen met verschillende formaten

Door hanglampen met hetzelfde ontwerp in verschillende maten te kiezen en ze op verschillende hoogtes op te hangen, kan de verlichting van de overloop een statement maken. 

De tinten in dit arrangement hebben eenvoudige lijnen en kleuren voor een moderne look, maar gegroepeerd zijn ze indrukwekkend. Het op deze manier verlichten van de overloop is een kans om een individueel kenmerk te creëren met de schaduwmaten plus de vorm van de groep naar eigen keuze. 

Verlicht de weg

Doordachte ideeën voor overloopverlichting kunnen een huis gastvrijer maken. De juiste plaatsing van verlichting kan het oog door een gang leiden, waardoor een naadloze stroom door het interieur ontstaat. 

Een hoog plafond voor deze overloop maakt het gebruik van grote hangende tinten mogelijk, maar in glas laten ze het licht van de ramen door om de natuurlijke verlichting bij daglicht te maximaliseren. 

Ga voor glazen kleuren

Je zou een andere kijk op glazen hanglampen voor een overloop kunnen proberen, door gekleurde versies te kiezen die het licht zacht kleuren om een vleugje plezier aan de ruimte toe te voegen. Een selectie van tinten heeft een moderne stijl en je kunt vormen mixen die ook de kunst van de glasblazer laten zien. 

Voor een overloop in gangstijl, hang ze in een lijn, maar oneven aantallen ontwerpen zoals deze kunnen worden gegroepeerd als alternatief voor overlopen van verschillende proporties. 

Gebruik ideeën voor overloopverlichting uit de kunst

Of je landing nu individuele kunstwerken, paren en andere groepen of galerijachtige displays toont, zorg ervoor dat de verlichting de foto’s optimaal verlicht. 

Kantel richtbare downlights met weinig verblinding op kunstwerken aan de muur om de muren naar buiten te duwen en smalle overlopen groter en helderder te laten lijken. Kies daarnaast balkbreedtes die passen bij het formaat van je kunstwerk. 

Kies lampenkappen met patroon

Een scala aan patronen kan een landing tot leven brengendus mis de kans niet om aan de mix toe te voegen door te kiezen voor een tafellamp met een kap met patroon als onderdeel van het verlichtingsontwerp voor de ruimte.

Creëer symmetrie met vloerlampen

Maak een verfijnd middelpunt op de overloop door een consoletafel te flankeren met een paar staande lampen in een symmetrische opstelling. De symmetrie wordt hier herhaald met zijstoelen naar links en rechts. 

Vloerlampen kunnen een verandering van sfeer in de ruimte mogelijk maken, net als andere verlichtingskeuzes. Introduceer sfeerverlichting met dimbare tafellampen, wandlampen of hanglampen voor een sfeervol avondlicht. 

En als je dakramen hebt, stelt ik led-strips voor voor een indirecte gloed ’s nachts. 

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...