Trend alert: Oranje banken duiken overal op in 2022

Als je wordt gevraagd om een kleur te kiezen die optimisme oproept, zijn we er vrij zeker van dat oranje bijna – zo niet bovenaan – je lijst zou staan. Van roest en terracotta tot mandarijn en goudsbloem, het hele spectrum van deze vrolijke tint roept een opgewektheid op die we nu allemaal nodig hebben.
Als we kijken naar eerdere interieurtrends, kunnen we eerlijk zeggen dat oranje niet bepaald zijn debuutmoment in de schijnwerpers heeft. Je hoeft alleen maar naar interieurschema’s uit de jaren 70 te kijken om te zien dat deze zonnige tint talloze retro-ruimtes siert. Dat gezegd hebbende, zal de populariteit van deze kleur in 2022 weer stijgen.

Wanneer je nadenkt over woonkamerideeën, zal het kiezen van een bank waarschijnlijk een van de grootste investeringen zijn, dus het is de moeite waard om na te denken over wat je van je bank wilt: wordt het de ster van de show of een stuk dat daarin past. In de afgelopen jaren hebben we een toestroom van banken opgemerkt die worden aangeboden in verschillende tinten oranje, een geweldige manier om de kleur in je ruimte te introduceren.

Denk na over complementaire kleurencombinaties

We merken dat de meerderheid van de mensen veel experimenteler is geworden in hun ontwerpkeuzes. Als je nadenkt over hoe je oranje in je schema kunt verwerken, raadt ik het aan om naar het kleurenwiel te kijken: blauw is een go-to-combinatie, en diepe inktzwarte tinten zullen een gevoel van drama bieden. Als alternatief kan het mengen van andere tinten mosterdgeel, zachtbruin en warme neutrale tinten in de kamer diepte toevoegen en tegelijkertijd een feloranje tint aanvullen, waardoor de bank eruit springt als het brandpunt.

Terwijl we vooruitkijken naar de langere, warmere zomerdagen voorspellen wij dat we zonnige sinaasappels kunnen verwachten in combinatie met een neutraal palet van zachte grijstinten en blush nudes, en geaccentueerd door zachte koraaltinten, die samenkomen om een hernieuwd gevoel van optimisme in huis te krijgen.

Kies oranje voor een uplifting look

Aardse warme tinten kwamen in 2021 over het algemeen in een stroomversnelling – we zien het inde moge op de catwalk en dichter bij huis in de details zoals tegels, woonaccessoires en stoffen.

Deze kleuren zijn verwarmend, geruststellend en aardend. We kunnen zien waarom we, gezien de afgelopen jaren, ons in een gezellige maar opbeurende omgeving willen hullen.

Combineer felle kleuren met neutrale tinten

Een verbrande oranje bank is een gedurfd statement dat direct warmte toevoegt aan een neutrale woonkamer. Troebele oranje tinten vormen een perfecte aanvulling op natuurlijk hout en steenafwerkingen.

Breng wat energie in je interieur

Oranje inspireert veel dingen.

De kleur oranje en zijn symboliek als synoniem voor goede communicatie en energie. Stimulerend voor de zintuigen en het intellect. Dit sprankelende en dynamische gevoel, getint met vreugde en optimisme, wordt in huis gehaald.

Oranje is goed te combineren met de complementaire kleur blauw, paars (of cyaan). Het past ook perfect bij andere warme kleuren, zoals roos en geel. Omdat zwart en wit overal bij passen, kun je natuurlijk probleemloos matchen.

 

Vond jij het Trend Alert interessant? Neem dan eens een kijkje naar al onze TrendCentrum artikelen!

Je kan ons nu ook volgen op InstagramPinterest en Facebook. Je kan je natuurlijk ook altijd nog even inschrijven op onze superleuke, wekelijkse nieuwsbrief! Om de meest recente nieuwtjes omtrent artikelen, nieuwe artikelen en AllAboutTrends meteen in je mailbox te ontvangen.

Als jouw persoonlijke trend-assistent hoop ik je te kunnen helpen met de inrichting van jouw interieur!
Alle antwoorden op de meest gestelde woonvragen vind je hier.

Wil jij op onze InstagramFeed verschijnen?!

Gebruik dan #AllAboutMyTrends en wij zullen jouw foto op onze pagina posten. Hoe leuk is dat? Een stukje van AllAboutYourTrends op AllAboutTrends 😉

Veel inspiratie en woonplezier voor iedereen.

Heb jij nou vragen, opmerkingen, ideeën of andere leukigheid? Vul dan het contactformulier in of mail naar info@allabouttrends.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...