Opgeruimd huis in 60 minuten

3 0
Read Time1 Minute, 52 Second
Onverwachts visite en heb je maar een uurtje om het huis op te ruimen en schoon te maken? No worries! Ik geef je hieronder een stappenplan waarmee je ca. 60 minuten mee bezig bent om klaar te zijn voor gezelligheid!

Soms klinkt het wel echt te mooi om waar te zijn en dat is het eigenlijk natuurlijk ook. Je huis spik en span te hebben heb je ook wel meer dan 60 minuten nodige, als je deze stappen volgt ben je in ieder geval aardig op weg. Maak van te voren een plan en deel de 60 minuten over onderstaande stappen. Welke stap bij jouw thuis meer aandacht mag krijgen, krijgt natuurlijk een groter gedeelte van die 60 minuten. Zet een timer op je telefoon zodat je weet wanneer je door moet naar de volgende stap.

Stap 1. De benedenverdieping

Ruim al die troep op! Hoe meer frutseltjes er liggen, hoe moeilijker het is om je huis schoon te maken. Zorg dus dat je elke avond alle spullen netjes opruimt. Deze 60 minuten schoonmaaksprint beginnen we met het stofvrij maken van je huis. Maak een sopje en ga als de wiedeweerga door huis met het doekje. Alle kasten, tafels en het aanrecht, pak de stofzuiger en maak een sprintje door huis. Let op klok: elke minuut telt!

Stap 2. Het toilet

Het toilet heb je waarschijnlijk op de benedenverdieping, maar toch krijgt deze een eigen stap. Niemand wil natuurlijk op een half schone wc zitten. Combineer deze stap anders met stap 1 en gooi alvast wat chloor  het toilet voor dat je begint.
Deze schoonmaaksprint werkt het beste wanneer je meerdere doekjes en sopjes gebruikt.

Stap 3. Frisse geur

Ondanks dat je natuurlijk al flink met een sopje aan de gang bent gegaan en het waarschijnlijk al heerlijk naar bloemetjes ruikt in huis kun je nog altijd kiezen voor een extra lekkere geur. Ga niet met spuitbussen aan de gang, die zijn vaak te overheersend maar zet een paar geurkaarsen aan.

 

Stap 4. Details

Heb je nog minuten over? Dan kun je deze variabel inzetten voor details. Bijvoorbeeld vlekken op de muur of op de deur, snel verwijderen met een doekje, vlekken op de vloer? Pak dan nog even snel een dweil erbij.

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest