Opgeruimd huis in 60 minuten

Onverwachts visite en heb je maar een uurtje om het huis op te ruimen en schoon te maken? No worries! Ik geef je hieronder een stappenplan waarmee je ca. 60 minuten mee bezig bent om klaar te zijn voor gezelligheid!

Soms klinkt het wel echt te mooi om waar te zijn en dat is het eigenlijk natuurlijk ook. Je huis spik en span te hebben heb je ook wel meer dan 60 minuten nodige, als je deze stappen volgt ben je in ieder geval aardig op weg. Maak van te voren een plan en deel de 60 minuten over onderstaande stappen. Welke stap bij jouw thuis meer aandacht mag krijgen, krijgt natuurlijk een groter gedeelte van die 60 minuten. Zet een timer op je telefoon zodat je weet wanneer je door moet naar de volgende stap.

Stap 1. De benedenverdieping

Ruim al die troep op! Hoe meer frutseltjes er liggen, hoe moeilijker het is om je huis schoon te maken. Zorg dus dat je elke avond alle spullen netjes opruimt. Deze 60 minuten schoonmaaksprint beginnen we met het stofvrij maken van je huis. Maak een sopje en ga als de wiedeweerga door huis met het doekje. Alle kasten, tafels en het aanrecht, pak de stofzuiger en maak een sprintje door huis. Let op klok: elke minuut telt!

Stap 2. Het toilet

Het toilet heb je waarschijnlijk op de benedenverdieping, maar toch krijgt deze een eigen stap. Niemand wil natuurlijk op een half schone wc zitten. Combineer deze stap anders met stap 1 en gooi alvast wat chloor  het toilet voor dat je begint.
Deze schoonmaaksprint werkt het beste wanneer je meerdere doekjes en sopjes gebruikt.

Stap 3. Frisse geur

Ondanks dat je natuurlijk al flink met een sopje aan de gang bent gegaan en het waarschijnlijk al heerlijk naar bloemetjes ruikt in huis kun je nog altijd kiezen voor een extra lekkere geur. Ga niet met spuitbussen aan de gang, die zijn vaak te overheersend maar zet een paar geurkaarsen aan.

 

Stap 4. Details

Heb je nog minuten over? Dan kun je deze variabel inzetten voor details. Bijvoorbeeld vlekken op de muur of op de deur, snel verwijderen met een doekje, vlekken op de vloer? Pak dan nog even snel een dweil erbij.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...