De natuurlijke wereld gebruiken om je huis te verbeteren

Wanneer mensen denken aan modern of eigentijds huisontwerp, denken ze vaak aan schone, witte oppervlakken, meestal met een beetje een kunstmatige uitstraling. Het valt niet te ontkennen dat het een sterk onderdeel is van veel looks, maar om het alleen op die minimalistische indruk neer te zetten, is verkeerd. Zelfs een moderne woning kan profiteren van een gezonde dosis natuur. Hier gaan we kijken naar manieren om het in je huis te brengen om de gevoelens van sereniteit, helderheid en verbondenheid die het geeft te versterken.

Doe inspiratie op met je kleuren

Laten we allereerst beginnen met de keuze die de kern vormt van de esthetiek van zowat elke kamer in huis. We hebben het natuurlijk over het kleurenschema. Er zijn veel kleuren die ons doen denken aan moeder natuur zodra we ze zien, van het warme bruin van de aarde tot het saliegroen van een veld onder een bleek zomerlicht. Bekijk enkele van de meest populaire natuurlijke kleurenschema’s en bedenk welke het beste bij jouw kamer passen. Je kunt lichte en zachte natuurkleuren ook contrasteren met meer gedurfde en opvallende decorstukken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de kamer er al te rustig uitziet.

Breng een vleugje groen binnen

Als we aan de natuurlijke wereld denken, gaan onze gedachten in de eerste plaats naar groen. Wij mensen worden van nature aangetrokken tot het plantenleven. Het kan een meditatief effect op ons hebben, waardoor we ons meer verbonden voelen met de wereld en ons helpen te ontspannen. Er zijn tal van emotionele gezondheidsvoordelen verbonden aan het verbeteren van de leefruimte met een kamerplant. Er zijn genoeg planten die gemakkelijk te verzorgen zijn, zoals ook de spinplant. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je keuze voor een plant wel of niet kan sterven. Kies iets dat eenvoudig en onderhoudsarm is en zorg ervoor dat het een prominente plaats krijgt, zodat het als een natuurlijk opvalpunt kan fungeren.

Gebruik meubels waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt

Natuurlijke bouwmaterialen zoals steen, graniet en hout zijn al behoorlijk populair in moderne huizen. Ze hebben de neiging om een ​​beetje levensechte textuur toe te voegen aan kamers die anders een beetje kaal zouden aanvoelen. Van de hierboven genoemde voorbeelden zijn ze meestal ook behoorlijk goede keuzes voor meubels en dingen zoals werkbladen, omdat ze lang meegaan als ze eenmaal de juiste afwerking hebben aangebracht. In de keuken is bijvoorbeeld een afgewerkt granieten aanrechtblad een populaire keuze omdat het niet snel vlekt of verbrandt als het eenmaal een goede afwerking heeft. Als je huis wat te levenloos en minimalistisch aanvoelt, overweeg dan om in plaats daarvan overdreven moderne meubels te ruilen voor meer een houtstructuur.

Houd het onder de duim

Als je er zeker van wilt zijn dat je huis profiteert van de geruststellende gevoelens van natuurlijke materialen, dan moet je ervoor zorgen dat het zich precies in de basis en in het hart van de kamer bevindt. In de meeste gevallen zal dit je vloer zijn. Gladde en schone vloeren zijn al geruime tijd in de mode in hedendaags design en houten vloeren zijn al behoorlijk populair. Afgezien van een zeker gevoel van luxe en een geweldige esthetiek, is het ook een erg populaire praktische keuze. Het is veel gemakkelijker om voor tapijt te zorgen, het gaat langer mee dan dingen zoals vinyl en kan zelfs een beetje waarde toevoegen aan het onroerend goed in het algemeen.

Omring jezelf ermee

Als je de voorkeur geeft aan een vloer die wat feller of neutraler is dan een aardse houttint, dan is daar niets mis mee. Het kan echter zijn dat je nog steeds iets moet kiezen dat het kan contrasteren om ervoor te zorgen dat het huis er niet een beetje te schoon en te wit uitziet. Daartoe moet je kijken naar enkele van de bekledingsopties die beschikbaar zijn voor je muur. Bekleding is eenvoudig te installeren omdat het eenvoudig bovenop de muren wordt toegevoegd, in plaats van ze te moeten slopen of vervangen. Naast tal van geweldige opties voor namaakhout en steen, is er ook een bekleding van echt natuursteen, waarmee stenen tegels gemakkelijk en zonder al te veel kosten effectief op de muur kunnen worden geïnstalleerd.

Gebruik textiel om dingen zachter te maken

Als je het over de natuur hebt, loop je al snel vast bij de hardere en stevigere materialen zoals houtsoorten en stenen. Als je echter het gevoel hebt dat je kamer een beetje te stevig aanvoelt en een vleugje zachtheid kan gebruiken, dan is het belangrijk om te onthouden dat er ook veel stoffen en textiel zijn die volledig uit de natuurlijke wereld zijn afgeleid. Natuurlijke vloerkleden, dekens, kussens en andere stoffering kunnen uitstekend werken om een vleugje voelbaar comfort en warmte te geven aan een kamer die daar dringend behoefte aan heeft. Zacht meubilair is meestal een beetje ingetogen, wat perfect kan zijn als je denkt dat jouw kamer slechts een lichte aanraking in de goede richting nodig heeft.

Laat het licht naar binnen kijken

Er zijn maar weinig delen van de natuurlijke wereld die zo goed aanvoelen als de zon die op je gezicht schijnt. Als je het gevoel hebt dat je huis een beetje te donker en afgesloten is, kan dat zijn omdat je niet genoeg doet om natuurlijk licht binnen te laten. Begin allereerst met de ramen en kies voor lichtere behandelingen zoals jaloezieën die kan volledig worden ingetrokken in plaats van zware en plakkerige gordijnen. Je kunt het licht ook veel effectiever door de kamer helpen met de juiste plaatsing van reflecterende oppervlakken. Een spiegel tegenover je hoofdraam kan veel doen om het licht rond te kaatsen, waardoor de kamer veel helderder aanvoelt.

Open het huis

Als je het budget en de neiging hebt voor een ingrijpende renovatie, dan is een van de beste manieren om elementen van buiten met je binnen te integreren, de scheidslijnen ertussen te vervagen. Als je een leefbare tuin hebt, zoals een vlonder of een patio, dan kan het openen van een muur om de grens tussen de muur en het interieur van het huis te verkleinen, veel doen om de overgang van binnen naar buiten een stuk naadlozer te laten aanvoelen. Door gebruik te maken van openslaande deuren komt er ook veel meer licht binnen en kun je potplanten aan de buitenzijde van de ramen plaatsen, zodat je huis ook een stuk groener aanvoelt.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...