4 tips voor een milieubewust interieur

5 0
Read Time2 Minute, 35 Second
Het milieu… Hier schrijf ik eigenlijk helemaal niet vaak genoeg over. Zo nu en dan besef ik mij in een keer dat deze wereld op sommige vlakken zo heftig negatief is veranderd. En dat gaat dan vaak over het milieu. Vandaar deze post. Ik let ook niet altijd op het milieu, ik besteed er ook niet de fulltime aandacht aan. En daarom wil ik het even onder het oog brengen, om je even op te frissen.

1. Materialen

Er zijn een aantal materialen die heel milieuvriendelijk zijn. Kies bijvoorbeeld voor veel hout in je huis. Hout is een stevig materiaal wat lang mee gaat en is vaak eenvoudig te repareren. Mocht je nou zoals mij zijn en echt totaal niet van hout houden. Ga dan voor andere natuurlijke of gerecyclede materialen zoals glas, steen en riet.

2. Details

Ik houd van bepaalde details. Vooral in accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor accessoires gemaakt van natuurlijke producten. Hier kom ik dus weer terug op hout. Maar ook steen kan super mooi zijn! Nu ben ik op zoek gegaan naar iets gaafs wat ook nog functioneel kan zijn… Ik kwam de site van MOYU tegen. Ikzelf vindt het fijn om altijd en overal pen en papier te hebben liggen, maar vaak is dat dan een lelijk schrift. Nu ben ik hun verhaal gaan lezen en even naar de webshop gekeken en ik ben fan! Mooie schriften, goed voor het milieu en nooit vol. Daarom een linkje naar hun website om misschien hun goede werk wel voort te zetten! Kijk maar even hier.

3. Natuurlijke verf

Wil je nou dat ene oude kastje een nieuw likje verf geven of ga je je huis verbouwen? Kies dan voor verf onder parabenen en andere gevaarlijke stoffen. Er bestaat ook verf met alleen natuurlijke materialen en deze zijn dus ook veel minder slecht voor het milieu! Voorbeelden van duurzame verfmerken zijn Aquamaryn, Farrow & Ball en Fairf.

4. Led-verlichting

In plaats van halogeen- en gloeilampen te gebruiken in je interieur, is led-verlichting veel duurzamer! De led-lamp gaat namelijk zo’n 20 jaar mee en verbruikt 85% minder energie!

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips en ze misschien zelf wel toe gaat passen!

Ik wil nog even verder in gaan op MOYU, omdat ik hun concept zo gaaf vindt.

Het “oneindige” notitieboekje maken

MOYU gelooft in kwaliteit. Alleen met de beste materialen, de duurzaamste oplossing en een functioneel product willen zij hun verhaal vertellen. Iedere MOYU is tot wel 500x uit te wissen en te herschrijven.

Het productieproces verduurzamen

Er is géén hout en water nodig voor de productie van hun steenpapier: uiterst duurzaam dus. Door de unieke eigenschappen van steenpapier zijn onze notitieboekjes:

🧱Scheurbestendig
💧 Waterafstotend
♻️Herschrijfbaar

Nieuwe ecosystemen creëren

Helaas heeft onze natuur het niet makkelijk en worden er elke minuut 40 voetbalvelden aan bomen gekapt. Zij vinden dat de vernietiging van deze belangrijke natuur moet stoppen. Daarom planten zij, in samenwerking met Trees for Kenya, per aangeschafte MOYU een boom.

Samen hebben ze al meer dan 2000🌳 geplant!

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
33 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
67 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest