Luchtzuiverende planten

Wil je gifstoffen in je huis verminderen? Het zijn vaak de ziektekiemen en gifstoffen die je niet kunt zien die het meest schadelijk zijn, maar gelukkig helpen deze luchtzuivering planten je om gifstoffen te verwijderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Hier is een overzicht van de beste luchtzuiverende kamerplanten met behulp van NASA’s Clean Air Study die een vleugje kleur en schone lucht aan je huis zal toevoegen.

1. Duivels klimop of pothos (Epipremnum aureum)

Ook wel bekend als pothos of gouden pothos, is de klimop van de duivel een gemakkelijk te kweken kamerplant die veel voorkomende huishoudelijke gifstoffen zal bestrijden. Het voegt instant kleur toe aan elke kamer met trapsgewijze ranken en groeit goed in water, potten en hangende manden.

Verwijderde gifstoffen: xyleen, benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen.

2. Dwerg Dadelpalm (Phoenix Roebelenii)


Dwerg- of dwergpalmen zijn de baby’s van de palmfamilie. Ze zijn relatief gemakkelijk te kweken in halfschaduw en groeien tot drie tot vijf meter met hun bladeren ook drie meter!

Verwijderde gifstoffen: formaldehyde en xyleen.

3. Peace Lily (Spathiphyllum)


Ook bekend als een spathiphyllum, zijn vredeslelies een gemakkelijke en niet veeleisende plant om voor te zorgen. Hun glanzende groene bladeren vormen de perfecte aanvulling op elke kamer, vooral die plekken met weinig licht. Houd ze gelukkig met een wekelijks water en bemest met een meststof met langzame afgifte in het voorjaar om de groei en die glorieuze witte bloemen te bevorderen.

verwijderde gifstoffen: benzeen, koolmonoxide, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen

4. Philodendron


De hartvormige philodendron is een weelderige toevoeging aan binnenruimtes. Philo’s zijn relatief gemakkelijk te onderhouden, omdat ze slechts matig water en helder, indirect zonlicht nodig hebben.

Verwijderde gifstoffen: formaldehyde.

5. Spinplant (Chlorophytum comosum)


Spinplanten zijn de perfecte keuze voor nieuwkomers en mensen met een slecht trackrecord als het gaat om planten. Ze gedijen in indirect zonlicht en overleven in vrijwel elke toestand (het is bekend dat ze overleven bij temperaturen zo laag als 2 graden). Spinplanten sturen ook scheuten van babyspinplanten genaamd spiderettes.

Verwijderde gifstoffen: formaldehyde en xyleen.

6. Chrysanten (Chrysanthemum morifolium)


Chrysanten, ook wel bekend als pluimen of moeders, zijn niet alleen een geweldige aanvulling op een bloemstuk, maar ze staan ​​ook geweldig in je huis en staan ​​bekend als een van de beste luchtreinigers die er zijn. Ze behoren tot de moeilijkere luchtreinigers om te groeien, maar het resultaat is prachtige kleurrijke bloemen. Ze genieten van een goede luchtstroom, fel indirect zonlicht en water geven met alleen warm water, zodat ze tussen drankjes volledig kunnen drogen.

Verwijderde gifstoffen: ammoniak, benzeen, formaldehyde en xyleen

7. Rubberplanten (Ficus elastica)


Deze bordeauxrode groenblijvende bomen zijn afkomstig uit India, ze zijn een zeer winterharde plant die houdt van helder, gefilterd licht en wekelijks water geven in de zomer en tweewekelijks water geven in de winter. Rubberplanten kunnen in een kleine pot groeien of aangemoedigd worden om in potten of recht in de grond uit te groeien tot een grote kamerboom.

Verwijderde gifstoffen: xyleen, benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen.

8. Boston Varen (Nephrolepis exaltata v. Bostoniesis)


Deze gemakkelijk te kweken varen staat bekend om zijn zwaardvormige bladeren, waardoor hij perfect is voor een hangende mand of sokkel. De Boston Fern gedijt goed in vochtige omgevingen en heeft constant vocht nodig. Houd ze tevreden met regelmatig beslagen, vochtige grond en plaats ze in indirect zonlicht in de buurt van ramen, balkons en patio’s. Snijd in de winter de bladeren ongeveer 2 inch terug om te helpen regenereren en groeien in de warmere maanden.

Verwijderde gifstoffen: formaldehyde en xyleen.

9. Areca-palmen (Chrysalidocarpus lutescens)


Areca-palmen zijn geweldig voor grotere ruimtes. Ze zijn een krachtpatser als het gaat om het verwijderen van gifstoffen en ze zijn zelfs niet giftig voor zowel honden als katten. Verzorg ze in de zomer met veel water (een paar keer per week), maar in de winter minder.

Verwijderde gifstoffen: benzeen, koolmonoxide, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen

10. Ananasplant


Een recent onderzoek van NASA heeft uitgewezen dat ananasplanten daadwerkelijk een einde kunnen maken aan snurken. Hoewel ze geen gifstoffen uit de lucht verwijderen, beweert NASA dat “ananasplanten zuurstof produceren en ’s nachts de luchtkwaliteit verbeteren, wat de slaapkwaliteit kan verbeteren en dat snurken kan wegnemen.” Deze planten zijn zeer winterhard en overleven met heel weinig water, maar pas op dat ze niet opgewassen zijn tegen vorst, ze haten de kou.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...