Loze hoekjes stylen in huis

0 0
Read Time1 Minute, 54 Second
Je kent het vast wel, je hebt je keuken of woonkamer helemaal ingericht. Maar er zijn nog een paar loze hoeken waar je niet echt iets mee kan. Te klein voor een kast en te groot voor een plant. Wat ga je daar nou mee doen?

Er zijn een aantal handige tips & tricks die je kunt toepassen als je zin hebt om de boel een beetje om te gooien. Op die manier maak je het jezelf een stuk makkelijker en kun je sneller genieten van dat nieuwe hoekje in de woonkamer.

Symmetrie

Als je bijvoorbeeld een schouw of vensterbank gaat stylen moet je denken aan symmetrie. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijk beeld. Heeft geeft je ogen rust. Beide kanten hoeven zo niet precies hetzelfde zijn, maar denk aan de hoogte en breedte, houdt dit gelijk aan de andere kant.

Less is more

Kijk voordat je aan de slag gaat of er spulletjes in de ruimte liggen die je eigenlijk helemaal niet mooi vindt en die eigenlijk gewoon weg kunnen – gooi of geef ze weg. Zorg dat je de ruimte niet té vol zet en dat het overzichtelijk blijft. In een opgeruimd huis komen dit soort hoekjes juist veel beter tot hun recht.

Verschil in hoogtes

Door gebruik te maken van verschil in hoogtes creëer je een speels effect en komen je accessoires beter tot hun recht. Zet bijvoorbeeld eens een mooie lamp op een stapel boeken of tijdschriften en plaats daaromheen wat andere accessoires. Tip: Zet eens een paar glazen stolpen in diverse hoogtes bij elkaar en plaats hieronder wat persoonlijke spulletjes.

Oneven getal

Als ik aan het stylen ben gebruik ik eigenlijk altijd een oneven getal aan accessoires. Bijvoorbeeld 3, 5 of 7 items bij elkaar. Je zult zien dat dit beter werkt dan met even getallen. 

Planten en kaarsen

Planten en kaarsen zijn in ieder interieur onmisbaar, welke woonstijl je ook toepast. Het zijn onmisbare items om mee te stylen. Ze geven een  instant effect en het maakt de ruimte een stuk gezelliger. Groepeer eens een toffe print of poster, een mooie kandelaar met een kaars en een plant(je) bij elkaar. Je zult zien dat dit meteen een upgrade geeft aan je interieur en het meteen je lievelingshoekje in huis wordt.

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest