Ideeën voor het decoreren van lege muren

Heb je een kale muur in je ruimte en heb je GEEN idee wat je moet doen? Een blinde muur kan moeilijk zijn om aan te pakken, of hij nu te groot of te klein is, het kan moeilijk zijn om erachter te komen hoe je hem moet opfleuren. Soms kan een kale muur verfrissend aanvoelen, maar meestal kan het verwaarloosd aanvoelen. Als je elke centimeter van je ruimte stijl wilt geven, bekijk dan een paar van mijn go-to-muurdecoratietips!

1. Galerijmuur

Een fotowand is een eenvoudige maar effectieve manier om van een blinde muur een statement in je huis te maken. Ik kies meestal voor plaatsing boven de bank, maar deze kan echt overal worden geplaatst (denk aan entree, keuken, woonkamer + eetkamer). Ik gebruik graag een oneven aantal lijsten, verschillende formaten kunstwerken en samenhangende prints. Je kunt zelfs familiefoto’s toevoegen! Desenio is een favoriet als het gaat om het uitzoeken van kunstafdrukken. Je kunt zelfs vooraf gemaakte galerijwanden doorzoeken, wat super handig is als je het niet zeker weet.

Als het op plaatsing aankomt, is het een truc om alle frames op papier te traceren. Je knipt de tracings uit en met behulp van tape plak je de tracings op de muur. Zo kan je zien hoe alles er bij elkaar uit komt te zien!

2. Shelfie

Soms is het ophangen van kunstwerken niet genoeg, met een rekkensysteem, een grote boekenkast of zwevende planken kan het lukken! Dit zorgt voor extra opbergruimte in je huis, je kunt je favoriete interieur stylen en de ultieme shelfie creëren. Het zal een mooi centraal punt in elke kamer creëren. Een ding dat ik zal toevoegen, is dat je voldoende ruimte hebt rond de plank/planken. Omdat je extra ruimte in de kamer inneemt, moet je ervoor zorgen dat de ruimte niet te rommelig aanvoelt.

3. Muurdecoratie

Als het gaat om wanddecoratie zijn de mogelijkheden eindeloos en overweldigend! Ik deel een paar wanddecoraties hieronder:

Vloerlengte spiegel 

Hierdoor voelt de kamer direct groter + helderder aan! Hang hem op of laat hem tegen de muur leunen. Het is de perfecte minimalistische route.

Geweven manden

Voeg wat natuurlijke textuur en contrast toe met geweven manden/accenten. Ik bied HIER een paar superleuke aan.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...