Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken

Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp.
Als je twijfelt, zal het raadplegen van het kleurenwiel – en de basiskleurentheorie – ervoor zorgen dat je decoratieschema rustgevend is en dat het effectief van kamer naar kamer stroomt

Stimuleer optimisme met een gewaagde kleurkeuze

Terwijl we nadenken over het combineren van kleuren in 2022, denk ik dat we misschien verder kijken dan de nostalgische tinten van het afgelopen jaar en aangetrokken worden door kleuren die vol spanning zijn, maar op de een of andere manier vertrouwd.

Ik gebruik graag meer huiselijke, ongecompliceerde kleuren vol herinneringen. De combinatie van Indian Yellow met Green Smoke belichaamt het gevoel van optimisme dat volgend jaar zo cruciaal is voor onze huizen.

Combineer roze met oranje voor een harmonieus geheel

All About Trends - Trendkleuren - Harmonieus

Schaal bepaalt echt hoe divers je kunt zijn met kleurcombinaties: grotere huizen kunnen een losser palet hebben; in kleinere huizen is het het beste om de kleuren beknopter te houden -zoek drie kleuren bij elkaar passen en gebruik ze als een rode draad voor continuïteit.

Ivoor, eigeel met een vleugje marineblauw, vermeng met koperen en metalen accenten. Oudroze, nude- en oranjetinten zijn ook een mooi palet – de combinatie van doffe tinten zorgt voor een rustige maar weelderige esthetiek. We gebruiken ook pastellila met distelgroen en zacht amber wat een aangenaam visueel gevoel geeft.

Introduceer vintage geel

Het is de schaduw van optimisme en vreugde, dus na de wereldwijde turbulentie van het afgelopen jaar is het niet verwonderlijk dat geel de kleur de jour van decoratie is.

Maar het is zoveel meer dan een flits in de pan – de juiste tint kan verrassend lang meegaan en rijkdom toevoegen aan meer traditionele schema’s.

Tigers Eye is een goed voorbeeld. Een modderig geel, het injecteert een infusie van zonneschijn terwijl het aan de goede kant van verfijning blijft.

All About Trends - Trendkleuren - Vintage Geel

Ga voor een neutraal schema

All About Trends - Trendkleuren - Neutraal

De trend naar donkere tinten in de keuken vertoont geen tekenen van afnemen. Zwart of diepgrijs contrasteren met wit is de meest effectieve manier om impact te creëren in een overwegend witte keuken, maar het belangrijkste is om de verhoudingen te variëren.

Een 50/50 verdeling kan koud aanvoelen; combineer in plaats daarvan donkere kasten met marmer en een ander essentieel ingrediënt; textuur. Graanrijke houten deuren en accessoires zullen de ruimte prachtig openbreken.

Over het algemeen zijn neutrale kamerideeën rustgevend en gemakkelijk te gebruiken – ze werken met bijna elke andere kleur, maar het belangrijk om te overwegen hoe pigmenten worden beïnvloed door lichtinval.

Creëer rust met blauwen

Een tint die altijd populair is geweest in de interieurwereld, zachtblauw, wordt de lentekleur di jour.

Poeder blauw heeft de kwaliteit om zowel rustgevend als verkwikkend te zijn en biedt veel ontwerpveelzijdigheid. In combinatie met helder wit creëert het een rustgevend kustgevoel, terwijl het als één kleurblok een omhullende verademing kan zijn.

Natuurlijk is zijn natuurlijke thuis met andere pastelkleuren, zoals nauwelijks aanwezig citroen en delicaat roze, maar voor een meer eigentijdse rand zullen aardse tinten zoals roest en terracotta deze kleur laten zingen.

Maak je ruimte op met diepe aardetinten

De terugkeer van de jaren zeventig beïnvloedt de interieurtrends voor 2022; met een palet van warme taupes, bruin en karameltinten.

Deze rijke maar ingetogen toon is dieper dan oker en aardser dan goud en geeft een verfijnde toon aan in kamers op het zuiden en creëert een uitnodigend, coconachtig gevoel in minder licht gevulde ruimtes.

Deze tint geeft de voorkeur aan bruine meubels en andere kleuren die in de natuur zijn geworteld, zoals bosgroen en romig wit. Maar een uitbarsting van een gewaagde glans zal het ook een wonderbaarlijke lift geven.

Richt in met wit op wit

Het zijn de eenvoudigste kleuren, maar zoals iedereen die op zoek is gegaan naar het perfecte wit kan bevestigen, ook een van de lastigste om goed te krijgen.

De kleur als hier te zien is is warmer dan doet vermoeden en daarom gevoelig voor kamers op het noorden, is het ook koel genoeg om te ontsnappen aan de gevreesde tint beige in zonniger ruimtes. Een slimme, kalmerende tint die zorgt voor een schone maar toch leefbare look.

Ga voor aardebruin

De nuances van bruin worden vaak onderbelicht, maar een blok op de kleur hiernaast laat zien hoe complex en interessant de tint kan zijn. Deels chocolade, deels bos en met een vleugje paarse druif is er een onverwachte rijkdom die zich op verschillende manieren openbaart. In kamers op het noorden zal het een cocoooningveld creëren en in heldere ruimtes biedt het de mogelijkheid om andere tinten bruin aan te brengen voor meer impact.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...