Welke kleur neem jij in je slaapkamer?

Kleuren in je slaapkamer. Het is vaak een hele opdracht. Voor welke kleur kan je nou het beste gaan? Welke kleur voelt goed? Welke kleur past bij jouw stijl? Uiteindelijk moet het natuurlijk een kleur zijn die bij al het bovenstaande aangevinkt kan worden. Hieronder ga je lezen over de basiskleuren en wat waar voor staat. Zie het als een klein kleurenhandboek 😛

Blauw

Blauw is een veelgenoemde lievelingskleur. Het werkt tegengestelde emoties op. De kleur van de lucht en de zee. Een kleur die rust brengt en een frisse uitstraling geeft, ze is beschermend en vreedzaam.

Groen

Groen is de kleur die in de natuur het meest voorkomt. Groen staat voor groei. Een levendige kleur die ontspannend werkt en frisheid en energie geeft. Groen is de rustigste van alle kleuren. Het oog wordt er nooit door geïrriteerd en kan daardoor in onbeperkte hoeveelheid gebruikt worden.

Oranje

Oranje is feestelijk, inspirerend, smakelijk, interessant, actief, warm en stimulerend. Oranje geeft een mooie warme gloed. Dit is een erg bekende kleur in de slaapkamer omdat het een soort van deken over je heen legt.

Zwart

Zwart is geen echte kleur. Zwart absorbeert licht en kan daardoor somber werken. Geraffineerd toegepast geeft ze een chique karakter. Zwart staat voor macht, tijdloos, elegantie, rebellie.

Bruin

Bruin is een aardse kleur die zeer veel prachtige nuances kent. Bruin is warm en geeft een stijlvolle, mooie uitstraling. Bruin staat voor compleetheid, stabiliteit en gewichtigheid. Bruin zie je ook veel in slaapkamers omdat mensen graag een natuurlijk gevoel willen in deze ruimte. Hier zijn bruin en groen uiteraard de beste kleuren voor.

Geel

Geel is de kleur van de zon, verwarmend, stimulerend en sprankelend. Geel straalt vrolijkheid en positieve sferen uit. Verschillende geeltinten zijn verrassend goed met elkaar te combineren. Geel staat voor licht, helderheid, vrolijk, speels, nieuwsgierig en energie.

Wit

Net zoals zwart is wit geen echte kleur. Wit staat voor onschuld, luxe en eenvoud. Wit is licht, puur en neutraal. Ze is tijdloos en brengt koelte en ruimte. Wittinten vormen een prachtige basis en zijn dus goed te gebruiken als achtergrond.

Rood

Rood is een krachtige, vrolijke kleur die energie geeft. In veel culturen is rood de kleur van het leven. Ze kan intimiteit en warmte uitstralen. Rood is levendig, onrustig en vraagt om actie. Ze duwt andere kleuren naar de achtergrond. Rood is dus een kleur met tegenstellingen. Door deze tegenstellingen wordt rood als een onrustige kleur ervaren. Geen goede keus voor een slaapkamer meestal.

Grijs

Grijs roept op zich geen emoties op en kan daardoor heel goed met andere kleuren gecombineerd worden. Grijs is een tijdloze kleur. Grijs staat voor emotieloos, saaiheid en niks zeggend. Zelf ben ik zeker fan van een grijze slaapkamer. Bij mij roept het toch een soort van gevoel van klasse op.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...