Kersttrends 2020

Heerlijk. De kersttrends 2020 komen er weer aan! We zijn wat aan de vroege kant, maar dat maakt gelukkig helemaal niet uit! In deze donkere, rare tijden kunnen we allemaal wel wat extra warmte en sfeer gebruiken. Vind je niet?

In dit artikel ga ik je alles vertellen over dé kersttrends van 2020, hoe leuk is dat!? We gaan het hebben over sfeer, warmte, hout en ga zo maar door 🙂

Rood is een echte kerstkleur, maar voor veel is het net iets te heftig. Als alternatief zou je kunnen kiezen voor een rustigere kleur. De interieurtrends van tegenwoordig bevatten gelukkig veel natuurlijke kleuren en materialen zoals wol, linnen, hout en koper. Met kerst kun je dan bijvoorbeeld voor een lichtgroen tafelkleed van linnen versierd met takjes kerstgroen. Lampjes en kaarsjes met natuurtinten maken het dan helemaal af! Een lange tafel is natuurlijk ideaal om kerstdiners op te geven, je hebt alle ruimte voor mensen en ook nog eens leuke decoraties en sfeermakers. Nu heeft natuurlijk niet iedereen een lange tafel. Wij zelf ook niet 😛 Dus hoe kan je dat dan het beste aanpakken? 

Als je geen lange tafel hebt, maar bijvoorbeeld een ronde. Dan moet je net wat anders te werk gaan met je kerstdecoraties. Terwijl je bij een lange tafel door heel het midden allemaal leuke stukjes kan maken. Kan je bij een ronde tafel eigenlijk maar 1 stuk neerzetten, afhankelijk van het formaat van je tafel.

Nu ligt het er eigenlijk helemaal aan wat voor kerstsferen jij in huis hebt. Werk je met neutrale kleuren en zachte tinten. Of knal je met rood en groen?
Ik raad sowieso al af om het middenstuk heel druk te maken, want vaak is je tafel al zo druk met je mooie kerstservies. Houd het dus rustig! 

Stijlen?

Dus wat zijn nou de stijlen/trends van kerst 2020? Nou, dat zijn onder andere:

  • Stoer
  • Scandinavisch
  • Sneeuw
Hieronder bespreek ik de trends nog een voor een.

Stoere kerst

Een stoere kerststijl is echt geschikt als je ook van een stoer interieur houdt. Dus als je bijvoorbeeld stenen muren en een gietvloer hebt, dan kun je de kerstdecoratie hier ook op aanpassen! Denk maar bijvoorbeeld aan een (neppe) kerstboom in een witte of metallic kleur, waar je ornamenten in ophangt met een glazen, metalen of koperen afwerking. Ook grafische printjes doen het erg goed.

Scandinavische kerst

Wat zijn nou de keypoints van een kerst in Scandinavische stijl?
In plaats van de kerstboom op een standaard te zetten, zet men de kerstboom in een Scandinavisch kerst interieur bijvoorbeeld in een mooie mand. Een simpele manier om eens iets anders te doen met de kerstboom. Bekijk ook eens wat hier bovenop de kerstboom staat: geen piek maar een ster! Zelfgemaakte decoraties mogen ook niet ontbreken in een kerst interieur. We zien vaak veel wit en zwart in een Scandinavisch interieur en dat vind je ook weer terug tijdens de kerst. Als extra feestelijke touch is er ook goud bij gebruikt.
Houten kralen en geometrische vormen zijn de must have voor dit kerst seizoen. Vorig jaar zagen we deze kerstdecoraties al in de winkels liggen, maar dit jaar mag je ze gewoon niet laten liggen!
Elementen uit de natuur zien we ook vaak terugkomen in kerst interieurs zoals takken en dennennaalden. Maak gebruik van deze gratis decoraties en combineer ze met een mooie hanger of andere type decoratie in het interieur.

Wil jij hier nou nog veel meer van toevoegen? Kijk dan zeker even op Skandinavien

AllAboutTrends - kerst - 5
AllAboutTrends - Kerst - 6

Sneeuw

Elk jaar opnieuw dromen we van een witte Kerst… Helaas blijft het meestal bij dromen! Maar als de weergoden niet meewerken, waarom maken we er dan niet gewoon zelf een witte kerst van? Pas  alle mogelijke manieren van sneeuw in je kerstboom en je interieur toe. Je zal het nooit merken dat er misschien wel geen sneeuw valt dit jaar. 

Schapenvachtjes, sneeuwpoeder, besneeuwde kerstbomen… er is van alles om er een wit spektakel van te maken. Je kan deze trend ook helemaal doortrekken in je kerstmenu. Denk maar aan sneeuwwitte truffels met witte chocolade, heerlijk ijs als dessert en frozen cocktails als aperitief? 

En? Welke geweldige kersttrend ga jij toepassen in je interieur? Laat het mij weten via Instagram door gebruik te maken van #AllAboutYourTrends!

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...