8 Verbluffende Feestelijke Kerstboomstijlen

8 Verbluffende Feestelijke Kerstboomstijlen

Ervoor zorgen dat je kerstboomideeën de moeite waard zijn om rond te schommelen, is de belangrijkste decorkeuze die je deze feestdagen maakt.
Als het middelpunt van je hele huis, moet de boom alle decoratieve aandacht krijgen die je kunt verzamelen.
Het is ook de plek in huis waar je de slimste, vrolijkste en het meest bizar kunt zijn met je feestelijkheden, dus mis de kans niet om de glanzendste kerstballen en het meest jazzy klatergoud te laten zien en een kersthoorn des overvloed te creëren.
Als je van iets eenvoudiger houdt, is het ook perfect mogelijk om een ingetogen elegante look te creëren die nog steeds feestelijk plezier uitstraalt – en we hebben stijlen gevonden die zowel de minimalisten als de maximalisten inspireren.

Kerstboom ideeën

Van traditionele bomen die barsten van een eclectische selectie van feestelijke verrukkingen, tot stijlvolle gouden en zilveren schema’s die druipen van glamour. We hebben de beste kerstboomideeën en delen deze mooie voorbeelden om je kerstdecorideeën te inspireren. En dus hier; 8 Verbluffende Feestelijke Kerstboomstijlen.

Maak het persoonlijk

Hoewel het gemakkelijk is om je te laten meeslepen door traditie aan de ene kant en kerstboomtrends aan de andere kant, is het zorgen dat je kerstboomdecor authentiek voor je is en dat je stijl de belangrijkste ontwerpkeuze is die je kunt maken. Vergeet niet om plezier te hebben bij het versieren en dat je kerstboom persoonlijk moet zijn voor jou en waar je van houdt.

Als feestelijk rood en goud niet jouw ding zijn, kies dan een kleurenschema dat dat wel is. In dit huis is de boom gevuld met blozende roze en champagnekleurige decoraties en heeft hij eigenzinnige accenten zoals veren, vlinders en zelf pluche octopussen, evenals een engel met lovertjes die een delicate landing maakt voor de ideeën voor de piek.

Volg een thema

Volg een ultra-stijlvolle look is het belangrijk om je kerstboom decor consistent te houden. Net als design, moeten decoraties één idee hebben, één afbeelding die verschillende delen van de te decoreren ruimte samenbrengt.

Het kan een kleurenpalet zijn, pastel- en lichte kleuren, traditioneel rood en goud, vintage-stijl decor met vintage boomdecoraties, kaarten en oma’s tafelkleed.

Krijg een traditionele look met rood decor

Als je je afvraagt hoe je een kerstboom stijlvol kunt versieren zonder te investeren in een hele boom vol nieuw decor, luister dan eens. Velen van ons hebben in de loop der jaren een eclectische verzameling kerstboomversieringen verzameld en gebruiken ze liever om herinneringen aan het verleden van kerstmis op te roepen dan een volledig bijpassende boom.

Een niet-overeenkomende look heeft een traditionele uitstraling, dus versterk dat door kleur blokkerende items met rood en groen decor door de boom te laten lopen. Dit zal helpen om een gevoel van consistentie te creëren, terwijl je toch kunt genieten van je oude favorieten.

Houd het simpel

Het is al heel wat om een echte boom in huis te hebben, dus soms is het het beste om ideeën voor een kerstboomeenvoudig te houden. Een ingetogen look kan ongelooflijk elegant zijn, vooral als je investeert in kwaliteitsdecoraties.
Het is heerlijk om delicate, heldere, handgeblazen glazen ornamenten te mixen die in de loop der jaren zijn verzameld en die wat sprankeling toevoegen, vers gesneden wintergebladerte toe te voegen aan de boomdecoratie en niet te vergeten een paar witte accenten.

Dit eenvoudige boomontwerp heeft slechts drie decorelementen nodig om een stijlvolle look te creëren: glinsterende glazen kerstballen, zilveren slingers en aan de uiteinden van de takken en licht in de vorm.

Een hygge feestgevoel met scandy stijl

Een van de grootste geneugten van kerstmis is gezellig bij het vuur zitten, in het volle zicht van je kerstboom – dus waarom zou je je decorinspiratie niet halen bij de mensen die daar misschien wel de beste ter wereld in zijn? Omarm de Scandinavische traditie van ‘hygge’ deze kerst en kanaliseer zachtheid en warmte in je boomdecoratie, maar ook in je bredere stoffering. Geweven decoraties zoals die hier worden gebruikt, passen perfect bij boerderij-kerstboomideeën en zien er geweldig uit in traditioneel rood en wit, gecombineerd met andere details in de kamer.

Dompel de zintuigen onder met geurdecor

Voor mij draait kerstmis enorm om geur. Het is de suggestieve geur van verse sparren van de boom die naar binnen wordt gebracht, bundels kaneel, gedroogde sinaasappels en de rijkdom van kruidnagel die samen in decoratieve kommen zijn geplaatst, hun geur vrijgelaten met de warmte van de kamer. 

Maak een winterwonderland

Haal deze kerst niet zomaar een boom in je woonkamer, maar breng de sfeer van een heel besneeuwd bos. Als je je zorgen maakt over hoe je een kerstboom in leven kunt houden (of op zijn minst groen) en neigt naar een kunstmatige optie, overweeg dan bomen met sneeuweffect die eruitzien alsof ze rechtstreeks uit een bevroren fjord zijn geplukt. Om een winterwonderlandgevoel te creëren, spiegelt u het met matte kransen zoals in deze kamer, en decoreert je uitsluitend met ornamenten in ijswit, zilver en blauw.

Weerspiegel het kleurenschema van de kamer in je decoraties

Hoewel een kerstboom altijd zal opvallen, willen we ook dat hij aanvoelt als een onderdeel van het meubilair, alsof hij op natuurlijke wijze door de vloerplanken is gegroeid. Rekening houden met je bestaande inrichting is de beste manier om je boom als thuis te laten voelen, dus denk erover na om het kleurenpalet van je kamer te gebruiken als inspiratie voor alles, van je piek tot de ideeën voor de kerstboomrok. In deze neutrale woonkamer worden de warmte wittinten en crèmes van de randen weerspiegeld in het goud, zilver en wit van het boomdecor.

Vond jij deze 8 Verbluffende Feestelijke Kerstboomstijlen interessant? Ga dan nog even terugkijken naar de kersttrends van 2020! Neem dan snel een kijkje in dit artikel!

Je kan ons nu ook volgen op InstagramPinterest en Facebook. Je kan je natuurlijk ook altijd nog even inschrijven op onze superleuke, wekelijkse nieuwsbrief! Om de meest recente nieuwtjes omtrent artikelen, nieuwe artikelen en AllAboutTrends meteen in je mailbox te ontvangen.

Als jouw persoonlijke trend-assistent hoop ik je te kunnen helpen met de inrichting van jouw interieur!
Alle antwoorden op de meest gestelde woonvragen vind je hier.

Wil jij op onze InstagramFeed verschijnen?!

Gebruik dan #AllAboutMyTrends en wij zullen jouw foto op onze pagina posten. Hoe leuk is dat? Een stukje van AllAboutYourTrends op AllAboutTrends 😉

Veel inspiratie en woonplezier voor iedereen.

Heb jij nou vragen, opmerkingen, ideeën of andere leukigheid? Vul dan het contactformulier in of mail naar info@allabouttrends.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...