Do’s en Don’ts | 8 stappen naar nieuw succes voor kamerplanten!

Je weet al dat kamerplanten een geweldige manier zijn om een ruimte te verzachten en tegelijkertijd kleur, textuur en zelfs frisse lucht in je huis te brengen. Natuurlijk kun je gewoon een plant op tafel zetten, maar waarom zou je je kamerplanten niet stylen? Gebruik deze eenvoudige ontwerptips voor kamerplanten om jouw huis eruit te laten zien alsof het door een professional is ontworpen.

1. Haal het buiten naar binnen


Houten plantenbakken komen meestal in tuinen terecht of worden net onder ramen aan de buitenkant van een huis gemonteerd, maar ze vormen een geweldige aanvulling op een binnenruimte. De warme tinten van natuurlijk hout brengen karakter en bieden tegelijkertijd een oppervlak dat kan worden geverfd of gekleurd om jouw ruimte aan te vullen. Dozen kunnen op maat worden gemaakt om bij je huis te passen, dus als je een smalle hoek of een lege ingang hebt, kun je voor elk gebied de ideale plantenbak maken.

2. Naadloze overgang


Een andere stijltip voor kamerplanten om het buitenleven naar binnen te brengen, is om de overgang bij deuropeningen te vergemakkelijken. Plaats grote potplanten, zoals een Chinese groenblijvende plant, bij deuren die naar een terras, terras of buitenruimte leiden. Spiegel deze look door buitenvriendelijke potplanten op het dek of terras bij de buitenkant van de deur te plaatsen. Door planten te lopen om naar buiten te gaan, krijg je een open, luchtig gevoel en wordt de overgang tussen binnen en buiten verzacht.

3. Maak een semi levende wand


Een levende muur voegt een hoop groen en textuur toe en kan een prachtig brandpunt vormen. Als je het uiterlijk wilt hebben van een levende muur zonder het werk, of als je een huurder bent en niet de luxe hebt om een ​​enigszins permanente structuur te bouwen, dan is deze hack de juiste keuze. Vul een boekenkast of planken met klimplanten, zoals Pothos of Hoya. Varens, zoals Japans Painted of Crocodile, zijn ook geweldige manieren om ruimte te vullen en tegelijkertijd textuur en dimensie toe te voegen.

Zorg ervoor dat elke plant voldoende ruimte laat om te groeien en uit te spreiden. Naarmate de planten zich vullen en bloeien, moet je ze mogelijk verder uit elkaar verspreiden om ervoor te zorgen dat ze allemaal de ruimte hebben die ze nodig hebben om te groeien, terwijl ze ook de grootte van dit statement-stuk vergroten.

4. Combineer groene, tropische planten met gedurfde meubels en kunstwerken


Ga voor groots door opvallende decorstukken, meubels en kunstwerken te laten zien met scène-stelende planten. De grote prehistorisch ogende bladeren van de Monstera zijn een statement op zich, maar ze passen mooi bij de levendige kleuren en strakke lijnen van abstracte kunst, architecturale inrichting en gedurfde meubels.

5. Koop een Sansevieria


De lange, slanke bladeren van Sansevieria voegen onmiddellijk stijl toe aan elke ruimte. De Sansevieria Forest Star, Misty Star of Black Star zijn als miniatuursculpturen die gemakkelijk op een bijzettafel, boekenkast of zelfs een vensterbank passen. Vul een groot gebied, zoals een hal of een lege hoek, met een Sansevieria Black Coral. De opvallende bladeren groeien omhoog en nemen een kleine voetafdruk in, waardoor deze kamerplanten een geweldige aanvulling zijn op een smalle ruimte. De bladeren zijn er in verschillende soorten groen en geel, maar ze passen zeker in je interieur.

6. Ga klein


Maak een groot statement in een ruimte die krap is door een plank of tafel te vullen met een assortiment kleine planten. Calathea Rosy, Calathea Dottie en Calathea Rattlesnake zijn allemaal compacte kamerplanten met een breed scala aan kleuren, van diep violet tot zilver, verschillende soorten groen en meer. Een Parlor Palm en compact Syngonium zijn ook kleinere opties die een grote impact hebben. Door een assortiment planten bij elkaar te voegen, voegt u verschillende kleuren en texturen toe en voelt een kleine ruimte gezellig en vakkundig aan.

7. Vertakken

Kamerplanten komen veel voor in woonkamers en familiekamers, maar elke kamer is in potentie een goede plek voor een kamerplant. Breng groen in je keuken, slaapkamer of een andere kamer in je huis. In wezen is elk gebied dat indirect licht ontvangt een potentieel goede plek voor een kamerplant. Dus kijk eens rond en test enkele nieuwe locaties in jouw huis.

8. Voeg niveaus toe


Door planten op verschillende hoogtes weer te geven, voeg je dimensie toe aan je ruimte. Dus in plaats van verschillende planten te groeperen en ze allemaal op dezelfde tafel te plaatsen, experimenteer je door je kamerplanten op verschillende hoogtes te laten zien. Plaats een anthurium op een tafel naast een Fatsia japonica-set bovenop een stapel boeken. Verzamel verschillende plantenstandaards of bijzettafels in verschillende hoogtes en cluster ze samen

Deze tip zorgt er ook voor dat kleinere planten niet worden verduisterd door grotere planten. Alleen al door een klein Syngonium-koraal op te tillen, wordt ervoor gezorgd dat het niet letterlijk en figuurlijk wordt overschaduwd door een veel grotere Homalomena Selby.

Door je kamerplanten te stylen, ziet jouw huis eruit en voelt het samen en krijg je de juiste look en sfeer. Uitzoeken hoe je je planten precies kunt stylen, kan een uitdaging lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Gebruik een of meer van deze tips om je kamerplanten te stylen en precies de juiste look en feel vast te leggen die je wilt in je huis.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...