De 10 beste kamerplanten voor je thuiswerkplek

Thuiswerken is voor velen van ons de norm geworden, en hoewel er zeker veel voordelen zijn aan het niet meer naar kantoor gaan, zijn er ook uitdagingen. Afleiding – de koelkast, streaming media, huisdieren en powernaps – kunnen ons ervan weerhouden zo productief en geïnspireerd te zijn als we zouden kunnen zijn.
Gelukkig hebben kamerplanten een manier om een ​​visuele mini-pauze te bieden die je ogen rust kan geven van het computerscherm. Kamerplanten kunnen je naar het buitenleven vervoeren – zelfs als het allemaal in je hoofd zit. Deze mentale onderbreking kan net genoeg zijn om je focus te herwinnen en je weer op het goede spoor te krijgen om je te concentreren op je werk.

Hoe de juiste kamerplant te vinden

De beste kamerplanten voor je thuiskantoor zijn zowel prettig voor de ogen als gemakkelijk in het onderhoud. Je wilt kamerplanten die de chaos – de stapels papier en de stapels stress – doen verdwijnen.

Deze 10 onderhoudsarme, gemakkelijk te onderhouden en voornamelijk weinig licht tolerante kamerplanten kunnen helpen om je thuiskantoor in een oase te veranderen.

1. Chinese Evergreen


Chinese Evergreens hebben een welverdiende reputatie omdat ze zowel mooi als onderhoudsarm zijn. Het Chinese Evergreen Wintery Winehouse heeft groene bladeren met crème en de Cutlass heeft smalle lichtgroene bladeren met overal donkergroene accenten. De exotische Siam Aurora is een blikvanger dankzij de roodbonte bonte en roze stelen.

Deze gebladerde kamerplanten doen het goed als je ze veel laag tot gemiddeld indirect licht geeft en ze alleen water geeft als de grond droog is. Chinese Evergreen planten geven de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid, maar ze behouden hun weelderige uiterlijk als de luchtvochtigheid lager is.

2. Dieffenbachia


Dieffenbachia voegt een ontspannen, tropische sfeer toe aan elke ruimte. Zet een van de kleinere soorten op je bureau voor een instant visuele pauze. Grote, brede, bonte bladeren zijn volop aanwezig en creëren een ontspannen sfeer.

Soorten zoals de Dieffenbachia Tropic Maryanne hebben opvallende, grote witte bladeren met een groene rand, terwijl de Dieffenbachia Memoria Corsii overwegend groene bladeren heeft, gespikkeld met lichtere tinten groen en crème.

Dieffenbachia-planten doen het goed, zelfs met een zekere mate van verwaarlozing. Zoek een plek die alleen voldoende indirect licht en water krijgt als de grond uitdroogt en deze onderhoudsarme plant zijn natuurlijke schoonheid behoudt.

3. Maranta

Soms aangeduid als Gebedplanten, zullen Maranta-planten een rustig gevoel toevoegen aan je werkruimte. De ingewikkelde bladeren met patroon van de Maranta Red zijn meestal donkergroen met lichtgroene accenten en rode strepen. Misschien wel het meest intrigerende kenmerk van Maranta-planten is het gebladerte, dat reageert op licht en ’s avonds verschijnen ze, als handen in gebed.

Maranta-planten geven de voorkeur aan regelmatig water geven en extra vochtigheid als je dit kunt bieden. Ze zijn niet erg kieskeurig over de hoeveelheid licht die ze ontvangen, zolang het maar indirect is.

4. Parlor palm


Ontsnap naar een weelderig groen tropisch bos, althans in gedachten, wanneer je je thuiskantoor versiert met een salonpalm. Felgroene, palmvormige bladeren geven deze plant diepte en creëren een volle uitstraling.

Deze aanpasbare handpalmen geven de voorkeur aan helder indirect licht, maar ze zullen prima zijn bij weinig of gemiddeld indirect licht. Parlor Palmen zijn geweldig voor iedereen die vergeetachtig is als het gaat om water geven, omdat ze liever te weinig water geven dan te veel water geven. Ze zijn ook effectief in het reinigen van de lucht in een kamer, zodat u gemakkelijk kunt ademen terwijl je hard aan het werk bent.

5. Philodendron


Philodendrons worden vaak beschouwd als weelderige wijnplanten, en terecht. Achterblijvende variëteiten zoals de Brasil, Lemon Lime en Heart Leaf zetten indrukwekkende wijnstokken uit, bezaaid met prachtige bladeren. Er is echter veel meer in deze plantenfamilie. De Philodendron Prins van Oranje heeft grote langwerpige bladeren die vanuit een middelpunt groeien. De bladeren beginnen in een levendige oranje tint en veranderen geleidelijk in een heldergroen. Nieuwe bladeren op het Philodendron Moonlight beginnen als een intens citroengeel geel voordat ze overgaan in lichtgroen.

Hoewel Philodendrons drastisch kunnen verschillen, hebben ze allemaal een paar dingen gemeen. Ze hebben allemaal betoverende bladeren die geweldig zijn voor een snelle mentale pauze voordat je weer aan het werk gaat. Philodendrons zijn ook ongelooflijk onderhoudsarm. Wacht tot de grond droog is voordat je ze water geeft en ze zijn helemaal tevreden met elke hoeveelheid licht, zolang het maar indirect is.

6. Pothos


Laidback Pothos is een geweldige toevoeging aan een thuiskantoor omdat deze planten niet over drama gaan. Ze wachten graag tot de grond uitdroogt voordat ze water nodig hebben en hoewel ze de voorkeur geven aan weinig indirect licht, kunnen ze andere hoeveelheden indirect licht aan.

Hoewel Pothos zeker onderhoudsarm is, pronken ze graag met hun gebladerte. De bladeren van de Marble Queen Pothos zijn bijna gelijkmatig gespikkeld met wit en groen, terwijl de bladeren van de Pothos N’Joy afzonderlijke blokken wit en groen hebben. De Golden Pothos heeft voornamelijk groene bladeren met helder gouden gele specificaties. Plaats je Pothos op een hoge plank zodat de wijnstokken naar beneden kunnen vallen en een gordijn van groen creëren.

7. Sansevieria


Sansevieria geeft je kantoor aan huis een professionele uitstraling en geeft tegelijkertijd stijl en warmte. De hoge sculptuurachtige Sansevieria-variëteiten, zoals Frozen, Zylancia en Black Coral, zijn geweldig om in hoeken of krappe ruimtes te passen. Kleinere soorten, zoals de Black Star, Forest Star en zelfs de Mikado, voelen zich thuis op een boekenkast of bureau.

Minder is meer als het gaat om de zorg voor Sansevieria. Dit zijn absoluut kamerplanten die het het beste doen als ze alleen worden gelaten. De grond moet volledig droog zijn voordat je ze water geeft en zolang het licht dat ze ontvangen indirect is, zal je Sansevieria blij zijn.

8. Syngonium


Soms aangeduid als Arrowhead Vine, is Syngonium een ​​andere kamerplant die je thuiskantoor zal opvrolijken met veel bonte bladeren. De Syngonium Gold Allusion heeft een lichte rode adering in groene bladeren met uitbarstingen van geel, terwijl de Syngonium Holly bladeren heeft die bijna volledig wit zijn behalve wat groene accenten.

Houd je Syngonium bijgesneden om een ​​weelderig boeket bladeren te creëren of laat de wijnstokken ontwikkelen voor een trapsgewijs effect. Het gemakkelijke Syngonium heeft indirect licht nodig en doet het het beste als de grond tussen de gietbeurten uitdroogt.

9. Parapluplant

De kleine bladeren van de Umbrella Plant groeien in een cirkelvormig patroon bovenop dunne stengels, die doen denken aan een paraplu. Het is het enorme volume van deze stengels en paraplu-achtige bladeren dat deze kamerplant onderscheidt. Het dikke bladerdak geeft deze struikachtige plant een volle en weelderige uitstraling.

De niet veeleisende parapluplant is een geweldige aanvulling op je thuiskantoor omdat deze kamerplant zeer weinig verzorging nodig heeft. Deze planten hebben gemiddeld tot helder indirect licht nodig, en dat is hun belangrijkste vereiste. Laat de grond tussen het sproeien uitdrogen en bewonder gewoon het uitzicht.

10. ZZ Plant


De gladde, wasachtige bladeren van de ZZ Plant reflecteren licht en groeien in een bijna perfect symmetrisch patroon langs de stelen. Naarmate de stengels hoger reiken, vullen ze zich met meer bladeren die beginnen als heldergroen en geleidelijk vervagen tot donkerder groen.

De ZZ-plant komt oorspronkelijk uit Afrika, waardoor dit een droogtetolerante kamerplant is. Je ZZ-plant zal het je niet kwalijk nemen als je af en toe te laat bent met water – je plant zal er misschien meer van houden. Zorg ervoor dat je je ZZ-plant op een plek plaatst die indirect licht ontvangt.

Aan de slag
Werken kan al stressvol genoeg zijn zonder de extra druk om op afstand te werken. Kamerplanten zullen helpen om een gevoel van rust en focus te brengen en zullen je werkruimte comfortabel en inspirerend maken. Je zult hopelijk merken dat je beter in staat bent om alle uitdagingen aan te gaan die de werkdag in petto heeft!
Deze tien planten zijn allemaal geweldige toevoegingen aan je thuiskantoor

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...