10 manieren om een inkomhal te verbeteren

Het vinden van de perfecte halideeën voor je huis is niet altijd gemakkelijk, maar dat zou het wel moeten zijn.

Of het nu de eerste ruimte is die gasten zien wanneer ze het huis binnenkomen, of een circulatiezonde tussen kamers, alle ingangen, gangen en overloopjes in je huis vragen serieuze aandacht voor het ontwerp.

Een hal moet er niet alleen uitnodigend uitzien, maar moet ook de toon zetten voor de rest van je huis – en moet worden overwogen naast gangideeën en ideeën voor de veranda om een gecoördineerd gevoel te garanderen.

1. Een focuspunt creëren

Een opvallend ontwerp – en een opvallend kleurenpalet – in een hal vertelt niet alleen een verhaal, het trek ook de aandacht en wekt verwondering op.

In deze moderne gang zorgen grafische prints naast elkaar over een op maat gemaakte metalen console voor een opvallende impact. Mooi gevormde accessoires in glas en marmer versterken het geheel nog meer.

Het voelt zowel rustgevend als stil en werkt ook als de ideale achtergrond voor een reeks tijk textiel, decoratieve antieke tapijten en meubels.

All About Trends - Inkomhal - Focuspunt

2. Voeg een statement toe aan de hal

All About Trends - Inkomhal - Statement

Wij raden altijd aan om echt interessante meubels in een hal te gebruiken – een mooie consoletafel of een sculpturaal stuk. Het is onverwacht en omdat het geen ruimte is waar je lang gaat zitten, hoef je niet te focussen op functionaliteit of juist comfort, dus je kunt wegkomen met iets dat nogal frivool is. 

Hier bepalen opvallende kunstwerken en gedurfde accessoires de toon in deze lichte hal.

3. Maak van meubels het middelpunt

Hallen hebben een structuur en je kunt een heel zwaar, monolithisch meubelstuk toevoegen dat daar blijft.

Hoewel je niet per se een heel dikke, extra grote marmeren tafel in de woonkamer wilt hebben, omdat je hem niet zou kunnen verplaatsen, kan hij in de hal op zijn plaats blijven.

All About Trends - Inkomhal - Middelpunt

4. Laat ruimte voor gemakkelijke beweging

All About Trends - Inkomhal - Beweging

Zorg ervoor dat je geen meubels toevoegt die de doorgang van de ruimte blokkeren. Je wilt echt kijken waar je inkomhal je brengt en ervoor zorgen dat de doorstroming en beweging wordt beschermd.

Investeer in plaats daarvan voor slimme ideeën voor entreeverlichting zoals wandverlichting. Je kan hier meer lezen over wandverlichting.
De juiste verlichting van de gang is misschien wel de belangrijkste beslissing die je neemt bij het inrichten van deze ruimte. Het is niet alleen een kwestie van functie. Plafondlampen kunnen objecten van schoonheid zijn en de kuiste keuze kan het karakter van je schema veranderen.

5. Voeg warmte toe onder de voeten

Het belangrijkste voordeel van gangtapijt is het ongelooflijke scala aan decoratiemogelijkheden dat het biedt, dankzij de grote verscheidenheid aan kleuren en texturen, evenals het gevoel van warmte onder de voeten. Bovendien is het een onmiddellijke overwinning voor iedereen die een verleidelijke zachtheid wil toevoegen aan de ingang van hun huis, of de gangen van een huis tijdens de winter geïsoleerd wil houden.

Natuurlijke vloeren gemaakt van plantaardige vezels zijn een veelzijdige optie voor een drukke entree. Het kan op dezelfde manier worden aangebracht als tapijt, als kamervierkant of als vloerkleed of loper met decoratieve stoffen of lederen rand.

Voor comfort en een lange levensduur wordt meestal een stevige ondervloer gebruikt en daar wordt de vloer aan vastgeplakt.

All About Trends - Inkomhal - Warmte

6. Denk aan opslag in de hal

All About Trends - Inkomhal - Opslag

Als je op zoek bent naar extra opbergruimte in een hal, maak dan gebruik van de beschikbare plafondhoogtes. Ingebouwd schrijnwerk of kant-en-klare oplossingen kunnen de perfecte hoeveelheid extra ruimte bieden voor items die alleen voor speciale gelegenheden gebruik of die zelden boeken lezen. Gebruik een mix van gesloten en open opties om een grote opslagmuur te doorbreken.

Heb je een smalle of kleine gang? Een slimme truc om overbevolking in een hal te voorkomen, is door een combinatie van gesloten en open opbergers te gebruiken – te veel omvangrijke eenheden kunnen een kamer praktisch doen lijken – en afbreuk doen aan de schoonheid ervan. Voeg stijlvolle ideeën voor het decoreren van consoles toe om dit tegen te gaan.

7. Houd het kleurenpalet neutraal

Het is een veelvoorkomend decoratiedilemma, het bereiken van een balans tussen wat mooi is en wat functioneel is, dus neem een less is more-benadering als het gaat om het ontwerpen van een hal of trap.

Een belangrijk aspect om te overwegen bij het decoreren met een neutrale kleur in een hal, is om zoveel mogelijk textuur aan te brengen, omdat dit interesse en lagen creëert – belangrijke factoren wanneer sterke kleuren niet in beeld zijn. Dit is immers de eerste ruimte die je bezoekers bij binnenkomst zien.

Investeer in onopvallende prints voor jaloezieën. Eenvoudige organische vormontwerpen – in plaats van een ongebruikelijk patroon – zullen de tand des tijds doorstaan. Kies bovendien taupetinten en meg chocoladebruin, grijs en zwarte accenten voor een verfijnde kijk op een natuurlijk palet.

All About Trends - Inkomhal - Kleurenpalet

8. Roep een magische wereld op bij binnenkomst

All About Trends - Inkomhal - Magisch

Er is iets onmiskenbaar magisch aan chinoiserie, vooral in een hal. Dit culturele fenomeen verspreidde zich voor het eerst in Europa en Amerika in de 17e en 18e eeuw en overspoelde zowel interieurs als tuinen met allerlei dingen geïnspireerd door het Verre Oosten. In Engeland kan worden gezegd dat chinoiserie het meest succesvol is opgenomen in de reguliere mode – en in onze huizen.

De Engelse chinoiserie nam een zachtere vorm aan en werd aangepast om de bestaande smaken van de Georgische periode aan te vullen. In alle grote huizen werd Chinees behang met exotische vogels en bloemen opgehangen, vergezeld van elegante lakkisten en kleine collecties Chinees porselein boven open haarden.

9. Verf je half een grijs tint

Een grijs dat de grenzen tussen blauw, groen en grijs overschrijdt, kan van alles zijn: vooraan en in het midden of een achtergrond om kunst en objecten te laten zien.

Hier wordt de diepe middengrijze achtergrond onderbroken door een rijke damast bekledingsstof en elegant antiek. Gemakkelijk om mee te leven, dit idee voor halverf ziet er prachtig uit in kamers op het west of zuiden, terwijl het passend humeurig is in ruimtes met minder licht. 

All About Trends - Inkomhal - Grijs

10. Betover met een scenis-muurschildering in een hal

All About Trends - Inkomhal - Muurschildering

Schilderachtige landschapsmuurschilderingen zijn tegenwoordig het grootste verhaal bij het decoreren – heerlijk sfeervol en suggestief, een indrukwekkend gangbehang of muurschildering zal elke ingang, hal of overloopruimte transformeren.

Dramatisch en gestileerd,  dit glorieuze landschappelijke ontwerp doet denken aan een prachtig geïllustreerd verhalenboek. Vertaal de juweeltonen naar stoffering en accessoires en voeg stukjes glas, hout en metaal toe. 

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...