Hoe pimp je je balkon?

Kleine ruimtes worden vaak gezien als lastige ruimtes om in te richten. Nu is dit eigenlijk minder moeilijk dan je denkt! Door gebruik te maken van bijvoorbeeld multifunctionele meubelen. Dit in combinatie met een beetje creativiteit en dan komt het helemaal goed 😊

Balkon

Nu heb je natuurlijk meerdere soorten balkons en ook meerdere maten. Ook speelt het mee waar je woont. Bij sommige woningen zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden. Hier mag bijvoorbeeld niks geverfd worden. Ook dan kun je goed uit te voeten! Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel mogelijkheden om met deze regels toch je eigen stukje te creëren.

Stijl

Net zoals met alle andere ruimtes die je eigen maakt of een makeover geeft begin je natuurlijk bij het begin: een ontwerp/stijl kiezen. De trend voor tuin en balkon in 2020 is vooral natuurlijk en jungle achtig. Dit creëer je door gebruik te maken van wicker en macrame, veranderen van richting door verticale tuinen aan te leggen.
„Back to nature“ is letterlijk het motto van deze zomer. Natuurlijke materialen zoals hout, stro, bamboe of rotan stralen in tegenstelling tot stenen of beton veel warmte uit en voegen net het beetje extra aan je balkon of terras toe. Maar als je denkt dat de materialen ‘echt’ moeten zijn, zul je versteld staan van hoe goed de moderne kunstmatige alternatieven voor natuurlijke materialen tegenwoordig zijn! De vele mogelijkheden zijn verrassend. Hangstoelen in macramé- en rotan-look doen denken aan het Verre Oosten en nodigen uit om urenlang te relaxen. Wanddecoraties met een macramé-look worden niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis gebruikt en zorgen voor de trendy bohemian-look.
De moderne rotan-look is bijzonder populair in de vormen van lantaarns, bloembakken of zitjes. Het hout van de Oost-Aziatische rotanpalm is door middel van stoom elastisch gemaakt en vervolgens in zijn karakteristieke vorm gebracht.
Nagemaakte producten van wicker lijken verrassend veel op het natuurlijke product en een groot voordeel is de veel langere levensduur.

Verticaal Tuinieren

Bij kleinere balkons is het vaak lastig om door de beperkte ruimte de ideeën te realiseren. De perfecte oplossing: verticaal tuinieren! Planten worden aan de muur bevestigd met behulp van hekjes, bloementrappen of planken. Ze verspreiden zich op deze manier niet over de breedte, maar groeien op verschillende punten omhoog. Met deze methode kan je voorkeur naar verschillende planten alsnog worden gerealiseerd. De meubels voor planten zijn niet alleen praktisch, maar ook een echte blikvanger. Natuurlijke materialen en macramé, steenkorven, exotische planten en verticaal tuinieren zijn dé trends voor deze zomer. Zelfs de trendkleuren van het jaar – “classic blue” en “grijs” – zijn gemakkelijk om te zetten in je tuin. Plant planten met blauwe bloemen zoals hortensia’s, viooltjes, hyacinten of petunia’s. Welke stijl je ook kiest, met kleine accenten en weinig moeite kun je de trends van het jaar in de buitenruimte zetten.

Jungle

Voor 2020 geldt opnieuw: hoe groener, hoe beter! Buiten val je weer terug op exotische palmen en jungleplanten of lokale alternatieven. Cactussen en vetplanten worden ook in grote mate aangeschaft en roepen herinneringen aan hete zomerdagen op. Plantenpotten gemaakt van weerbestendige natuurlijke materialen zoals wicker maken de exotische look perfect. Door veel groene planten neer te zetten, kun je je kale stadsbalkon veranderen in een echte groene oase.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...