Hoe creëer je een industriële woonkamer?

3 0
Read Time3 Minute, 14 Second
In mijn vorige post heb ik het over meerdere soorten interieurstijlen gehad. Vandaag ga ik het over 1 van die stijlen hebben: industrieel en hoe richt je je woonkamer hier nou naar in? Welke kleuren kun je waar het beste toevoegen en hoe werk je met materialen.

Kleuren

In een industrieel interieur wordt veel gebruik gemaakt van harde, natuurlijke kleuren zoals cognac. Cognac is een van de meest gebruikte kleuren, naast grijs, in een industrieel interieur. Om een ultiem beeld te creëren combineer je deze met wit, grijs en zwart. Er zijn niet veel mensen die het aandurven om zich helemaal over te geven aan een industrieel interieur dus kiezen er vaak voor om een witte basis te nemen en hierin met zwarte en bruine elementen te werken.  
Natuurlijk draait het in een interieur niet alleen maar om kleur, met alleen kleur kun je alsnog niet veel. Maar het zorgt wel voor een goed begin! Vanuit hier kun je gaan nadenken over meubels en de materialen hiervan.

Materialen

Zoals eerder vermeld wordt er in deze stijl gebruik gemaakt van ruwe en natuurlijke materialen zoals hout, beton en leer. De meest makkelijke uitvoering van een industriële stijl is door een combinatie te pakken van deze materialen door bijvoorbeeld een betonvloer, bakstenen muur, leren bank en hout, stalen kasten en tafels. Als je deze hebt heb je je basis eigenlijk al. Vanuit hier kan je gaan werken met verlichting, accessoires en het aankleden van de ruimte 🙂

Verlichting

Bij een industrieel interieur denk ik zelf altijd meteen aan een lamp zoals hiernaast. Massieve basis en de lamp zelf in beeld creëren toch wel echt dié look als je het mij vraagt.

Deze specifieke lamp is te koop bij Wehkamp. Een lamp als deze zou ik zelf ook gaaf vinden om te hebben, helaas is dit in mijn huidige woning niet mogelijk aangezien er een ingebouwde LED-plafonnière aanwezig is en ik deze niet mag verwijderen 🙁
Omdat ik zelf ook van de industriële look houdt creëer ik deze met losse lampen vanaf het plafond en bij de stijl passende accessoires.

Afronding

Als je nu aandacht hebt besteed aan kleur, materiaal en verlichting dan kun je door naar de laatste stap: afronding!
Voor mij voelt het enerzijds bijna als een feest als ik bijna klaar ben met mijn interieur en aan de andere kant vindt ik het super jammer dat ik alweer klaar ben. Zelf ben ik niet snel tevreden en houd van verandering. Eens in de zoveel tijd wil ik het helemaal omgooien. 

 

Back to bussiness, de afronding. Als je dus klaar en tevreden genoeg bent met het resultaat kun je gaan kijken naar details zoals accessoires. In een interieur in deze stijl ben ik zelf enorm fan om gebruik te maken van grootse, donkere planten zoals een strelitzia nicolai of (als je het aandurft) een Monstera Deliciosa.
Als je bijvoorbeeld zou praten over kussens en dekens voor op de bank, ik ga zelf eigenlijk altijd voor wit en groen in verschillende materialen. Zo creëer je toch een beetje een speels gevoel 🙂

Een schappenkast kan natuurlijk niet missen in een industrieel interieur, maar die blijft natuurlijk niet leeg. Maar waar vul je deze nou mee? 
Op de een of andere manier zijn vintge boeken super populair om hierin te zetten in combinatie met bijvoorbeeld een Himalaya zoutlamp. Mooie flessen whiskey, geometrische objecten en dergelijke doen het altijd goed in zo’n kast.

Als je nou klaar bent met de kleuren, materialen, verlichting en de afronding dan is het natuurlijk nooit verkeerd om zo nu en dan het een en het ander te wisselen of bij te schaven om een beetje afwisseling te houden of om het alleen maar te verbeteren. Mocht deze stijl je nou uiteindelijk niet bevallen heb je al een prima basis om je interieur uit te wisselen naar een modern, botanisch interieur 🙂

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest