3x een ‘groen’ interieur

Het is toch ook allemaal wat. Alles om ons heen blijft continu veranderen, positief en negatief. Steeds meer mensen beginnen wel aan het milieu te denken en proberen een steentje bij te dragen om het zo positief mogelijk te veranderen. Wij op deze aardbol hebben oogkleppen op. We willen alle negativiteit niet eens zien, maar als we met z’n alle toch een beetje ons best doen moet het volgens mij allemaal te behelpen zijn. Hieronder geef ik je 3 dingen die je kunt doen om milieubewuster te wonen.

1. Stroom

Denk aan je stroomverbruik! Zet apparaten uit als je ze niet gebruikt en haal de stekker uit het stopcontact. Ja, ook je koffieapparaat verbruikt stroom ook al staat deze uit. Ieder elektronisch apparaat in het stopcontact verbruikt stroom. Als de stekker in het stopcontact zit is er altijd een percentage stroom dat naar het apparaat gaat. Door de stekker eruit te halen zorg je ervoor dat je ook dit verbruik weghaalt.
Stel: van ieder apparaat dat in het stopcontact zit wordt er 10% van het verbruik bij ‘aan’ verbruikt ook al staat ‘ie uit. Zo bij ieder apparaat in het stopcontact, de hele dag! Stroom is niet duur, maar waarom meer gebruiken dan nodig?

2. Neem een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat scheelt heel veel. Op het moment dat je een programma instelt zorgt deze meter ervoor dat het om bijvoorbeeld 08:00 21C is in huis. Dit bouwt hij dan langzaam op. In tegenstelling tot een analoge meter, deze zet je met de hand aan. Dit betekend dus dat op het moment dat je hem instelt op 21C, de ketel in een keer heel hard moet gaan stoken. Zo verbruik je veel  meer dan als de temperatuur langzaam kan stijgen.

3. Verlichting

Vervang alle lampen in huis door ledverlichting. Een ledlamp is namelijk 85% zuiniger dan een gloeilamp. De aanschafprijs is wel hoger, maar je betaalt om lange termijn een stuk minder door het lage verbruik en de lange levensduur. Maar wat zijn nou nog meer voordelen van ledverlichting?

Energiezuinig

Het grootste voordeel van ledlampen is toch wel dat ze zeer energiezuinig zijn. Een ledlamp kan wel tot 10 keer langer meegaan dan een gloeilamp en 3 keer langer dan een spaarlamp. Bij gloeilampen werd zo’n 90% aan energie afgegeven aan warmte en 10% aan licht. Bij ledlampen is het juist andersom. Dit zorgde ervoor dat gloeilampen ook heet werden, terwijl je een ledlamp gerust kunt vastpakken. Een gloeilamp kon tot wel 65 watt aan energie verbruiken. Een ledlamp verbruikt tot maar 4 watt aan energie.

Geen opwarmtijd

Waar de gloeilamp nog moest opwarmen, voordat hij het gewenste licht verkreeg, bij een ledlamp heb je direct het juiste licht. Een ledlamp heeft geen opwarmtijd nodig, waardoor je direct voluit kunt genieten. Dit geld voor zowel de ledlampen als de led tl buizen. Met de led tl buizen van Ledwereld.nl verlicht je goedkoop en ook de tl buizen hebben een lange levensduur.

Geen aparte dimmer meer nodig

Wilde je in het verleden een lamp dimmen, dan had je daar een aparte dimmer voor nodig. Dit is met ledverlichting niet meer nodig. Er zijn namelijk ledlampen in omloop waarin de dimmer in de lamp zelf zit verwerkt. Zo kun je met vrijwel alle geschikte schakelaars een ledlamp dimmen.

Goed voor het milieu

Alle besparingen die je met ledlampen bereikt zorgen voor een flinke daling aan uitgestoten CO². Dit kan oplopen tot meer dan 200 gram CO² vermindering bij 10 lampen die gemiddeld 3 uur branden. Hoe minder CO² je uitstoot des te beter voor het milieu.

Soorten ledverlichting

Veel soorten ledverlichting waren in het verleden veel lampen nog niet geschikt voor spaarlampen of ledlampen, tegenwoordig zijn ledlampen in alle soorten en maten te verkrijgen. De mogelijkheden zijn nog veel groter dan bij de gloeilamp, omdat je ledverlichting bij voorbeeld ook in strips kwijt kunt, in kerstverlichting en ook tl buizen zijn tegenwoordig in ledverlichitng. Vergeet daarom ook niet je tl buizen te vervangen voor led tl buizen van Ledwereld.nl om optimaal energie te besparen.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...