Een succes van je interieur

Soms ben je gewoon helemaal klaar met je oude inrichting. Je interieur bepaald voor een groot gedeelte de eerste indruk van je huis. Hoe pak je dit nou aan? Hier geef ik je 3 tips om van jouw interieur een regelrecht succes te maken.

Kies voor een stijl

Als jij een stijlvol interieur wilt kan je het beste beginnen met het kiezen van een stijl. De meest bekende stijlen zijn:

  • Industrieel
  • Scandinavisch
  • Mid-century modern
  • Bohemian
  • Landelijk
  • Urban modern
  • Shabby Chique

Als je begint met het kiezen van een stijl wordt het makkelijker om dit in je interieur te verwerken. Je hebt een goed uitgangspunt en het is makkelijk om inspiratie op te doen! Je hebt een zoekwoord in plaats van een (waarschijnlijk) algemeen idee. En zo kan je stukke makkelijker uren door Pinterest scrollen, opzoek naar dé ideeën voor jou.

Als je dan eindelijk een stijl of een mix van stijlen hebt gevonden kan je losgaan met verven, inrichten, decoreren en het jouw eigen, nieuwe stekje van maken. Gooi alles uit de kast of maak er een interessant luchtig interieur van met een vleugje van een bepaalde stijl. Als je er echt je eigen ding van wilt  kan je meerdere stijlen door elkaar gebruiken, kies bijvoorbeeld voor industrieel, Scandinavisch en bohemian. Geen idee hoe dit voor je te zien? Stel je een compleet wit interieur voor, met een grote leren bank, stalen koffietafel en veel planten. Mijn persoonlijke favoriet.


Een goed begin is het halve werk

Een succesvol interieur samenstellen doe je niet in een uurtje, er komt veel bij kijken en mag daarom niet onderschat worden. Omdat er zo veel mogelijkheden zijn, is het een slim idee om van te voren inspiratie op te doen. Alles dat je aanspreekt sla je online op of maakt er screenshots van om deze later te kunnen gebruiken bij het echte inrichten en omgooien van je interieur.

Het kan aanvoelen alsof je alles in een keer zeker moet weten of alles in een keer moet regelen, dit hoeft niet! Neem je tijd, doe het rustig aan. Test kleuren uit op de wand in plaats van dat je in een keer een kleur erop gooit en het daarna over moet doen omdat het niet bevalt. Take your time. Het is je eigen interieur, het maakt niet uit hoelang je erover doet, er is geen deadline, zolang je uiteindelijk maar blij bent met het resultaat. 

Houd het persoonlijk

Ondanks dat ik je hiervoor heb aangeraden om inspiratie op te doen op Pinterest, Instagram en magazines, let er wel op dat je het persoonlijk houdt. Je mag best kopiëren, maar maak er wel je eigen ding van. Ik kan je nu vast vertellen, dat als je allemaal losse items gaat kopiëren van deze media, het uiteindelijk alsnog niet voelt als jouw comfortzone. Je vindt het waarschijnlijk leuk en mooi, maar het is niet persoonlijk. Geef er je eigen draai aan! Make it a bit more fun! Het draait natuurlijk niet allemaal om aesthetics, het is tenslotte jouw huisje. 

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...