Een opgeruimd huis x 4

Een interieur heeft meerdere functies die bij voorkeur allemaal samenwerken in huis. En dat is nu precies de uitdaging, want hoe integreer je de televisie, een werkplek of kinderspeelhoek op een stijlvolle manier in je woonkamer?

Mijn dag eindigt iedere dag met het opruimen van schoenen die overal en nergens belanden. Ik kan ze nergens kwijt! Dat ene hoekje in de kamer waar ze belanden, maar wat eigenlijk leeg is. Waarom dan moeilijk doen? De ruimte die zo makkelijk te benutten is door er een kast neer te zetten. Zo benut je de ruimte en ben je meteen van al die schoenen af. Neem nou deze moderne schoenenkast van Wehkamp. Je kan er direct je schoenen in kwijt!

Wil je inspiratie? Klik hier!

 1. De bar

Je begint je dag er met een kop koffie en sluit er een avond af met een gezellige borrel. Leuk, zo’n bar in huis, maar hoe zorg je er nou voor dat deze in je interieur past? Kies om te beginnen voor een bartafel, zo kun je eten en hangen combineren en vormt deze als vanzelf een verlenging van de keuken of eetkamer. Door het hoogteverschil is zo’n bartafel een eyecatcher en met comfortabele gestoffeerde krukken (zoals deze) erbij is lang natafelen ook geen straf. Met een schappenkast binnen handbereik maak je de look compleet. Van wijnrek tot glazenhouder: je zorgt er in een handomdraai voor dat deze de functie heeft die het beste bij je past. Nooit bezuinigen op verlichting en kies daarom hier voor dimbare verlichting. Zo kun je spelen met licht en de sfeer gemakkelijk aanpassen.

2. Kinderhoek

 Misschien wel de belangrijkste regel bij een speelhoek in de woonkamer: stem de kleuren en materialen af op de omgeving. Zo lijkt het misschien wat kinderlijker, maar zo kunnen de kinderen spelen en voelt het vooralsnog een geheel! Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden, ga voor meerdere bakken in dezelfde stijl of kies voor één statement opbergmeubel in bijvoorbeeld de vorm van een wandkast. Misschien met een uitschuifbaar blad samen met een kleine stoel zorgt voor een flexibel kindertafeltje. Zijn de kinderen al wat groter? Plaats het blad dan een paar centimeter hoger.

3. De werkplek

Je kan niet thuiswerken zonder bureau, maar zo’n apart meubel neemt vaak veel ruimte in beslag. Een flexibele bureautafel kan hierbij de oplossing zijn: tijdens het werken klap je het blad open waardoor je veel ruimte hebt, ben je uitgewerkt dan verklein je deze weer en wordt het een smalle sidetable die nauwelijks ruimte inneemt. Een andere truc om je werkplek in het interieur te combineren is een transparante wandkast. Je kan ‘m gebruiken als roomdivider om een semi-afgesloten werkplek mee te creëren, zonder dat het hokkerig aanvoelt. Richt de kast afwisselend in met woonaccessoires en kantoorspullen en gebruik decoratieve dozen en manden om alle kantoorbenodigdheden toch uit beeld te houden.

4. De televisie

De televisie: voor de meeste ons grootste ongeluk, maar toch ook een vast gegevens in ons interieur. Hoe zorg je er nou voor dat al die rondslingerende snoeren en kabels rond het scherm niet meer zichtbaar zijn? Heel gemakkelijk: kies voor een meubel waar je ze in kan verwerken. Als je dan ook nog de wand achter het meubel dezelfde kleurtint schildert, gaat de televisiekast meer op in je ruimte. Het resultaat: hij wordt onderdeel van je woonkamer. Nu hoef je natuurlijk niet persé je muur meteen te schilderen, je kan ook kiezen voor een volledig gesloten meubel en hier een gemengde eyecatcher van maken. Kijk anders eens naar het meubel hiernaast!

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...