Dé tips voor een trendy slaapkamer

Nieuw seizoen, nieuwe trends

Nu de herfst officieel zijn intrede heeft gedaan, heb ik automatisch behoefte aan verandering in huis. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends, kleuren en collecties. Aan inspiratie in ieder geval geen gebrek… Maar hoe pas je deze inspiratie toe en vertaal je dit naar je eigen interieur?

Najaarskleuren

Voor een make-over in de herfst laat ik mij inspireren dor de warme kleuren van de herfst. Ik combineer terracotta en aardetinten met een donkergroen. Het groen in de details zorgen voor een verrassend effect. Naast de groentinten zie je dit najaar ook veel aardetinten. Ook zachte pastellen zijn helemaal van nu.

De muur als kunst

Kunst maakt je slaapkamer persoonlijk. Geef je favoriete kunstwerk een ereplaats. Zorg voor een mooie lijst met een passe-partout waardoor het kunstwerk nog meer tot zijn recht komt. Ook mooi: een masker van hout of keramiek aan de muur of een bijzonder beeld op een plank. Ik houdt van een grafische muurschildering die een slaapkamer direct een heleboel sfeer geeft. Een muurschildering is als het ware een levensgroot kunstwerk; zie de muur als een wit canvas!

Mix en match beddengoed

Zit de helft van je beddengoed nog in de was? Geen probleem! Combineer juist verschillende kleuren en materialen. Zo kun je kussenslopen vaak los kopen waardoor je niet direct hoeft te investeren in een compleet nieuwe set. Ik zou kiezen voor bijvoorbeeld een witte set als basis en dit dan combineren met terracotta kussenslopen. Voeg daar wat sierkussens en een sprei aan toe en je hebt een heerlijke mix. Combineer materialen als linnen, katoen en velvet met elkaar en werk met lagen voor een nonchalante, maar luxe stijl.

Dit vind je misschien ook leuk