De 10 makkelijkste kamerplanten om levend te houden!

Er zijn natuurlijk makkelijke kamerplanten, maar er zijn ook kamerplanten voor mensen met ja… het tegenovergestelde van groene vingers. Het verschil tussen die twee is dat met de ‘zwarte vinger’ planten, je af en toe de plant kan verwaarlozen en deze er desondanks toch nog uit ziet alsof je groene vingers hebt. Het idee om je huis groener te maken klinkt misschien aantrekkelijk, maar misschien maakt het je ook een beetje nerveus omdat je misschien de verzorging niet bij kan houden. Misschien ben je opzoek naar een groen cadeau voor een vriend en heb je er geen vertrouwen in dat ze klaar zijn om een planten-ouder te zijn. Alle planten hebben licht en water nodig om te overleven, maar deze kleine groep van kamerplanten zal ervoor zorgen dat jij en je vrienden een confidence-boost krijgen om planten te verzorgen.
Dus hier 10 van de meest open-minded en zo min mogelijk drama kamerplanten:

1. De sanseveria

Het is vrij bijzonder hoe goed een sanseveria zich kan aanpassen als een kamerplant. Deze knappe, structurele kamerplant heeft een vergevende natuur. Ze kunnen zich aanpassen naar bijna iedere locatie in jouw huis of kantoor omdat ze niet te hebberig zijn naar licht. Ze worden gezien als een low-light plant, maar ze zullen wel stukke sneller groeien met 5 uur indirect licht. Je kan ze voor een enorm lange tijd alleen laten omdat ze water opslaan in de bladeren. Het grootste probleem dat naar bovenkomt is wanneer mensen ze te veel water geven. Hierdoor zullen de bladeren zachter worden en de wortelen rotten. Deze kamerplant is lastig om te vermoorden en begint een van de beste kamerplanten te worden om mee te decoreren of als cadeau te geven.

2. ZZ plant

Zin om een hele mond vol te hebben? Zamioculcus Zamiifolia. Rolt lekker over de tong. ZZ planten zijn een van die geen onzin kamerplanten die door blijven groeien voor jaren zonder echte aandacht van jou. Less is more als we het hebben over water geven. De zz kan extreem veel water opslaan in de bladeren, dus laat de grond echt opdrogen tussen de watersessies. Denk aan weken, afhankelijk van de temperatuur en het licht dat de plant krijgt. Hoe minder licht een plant krijgt, hoe minder water de plant nodig heeft.

Als we het hebben over licht, deze kamerplant kan leven in low-light (minder dan 4 uur indirect zonlicht per dag) of in fel indirect licht.

3. Anthurium

Ik zie je al denken, echt… zijn anthuriums makkelijke kamerplanten? De waarheid is dat deze makkelijk kunnen dealen met minder perfecte planten verzorging. Ze kunnen lang zonder water en blijven nog steeds groen en rechtop. Het risico is dat je misschien een paar van de ‘bloemen’ verliest, maar de rest van de plant zal oke zijn. 
Ze genieten wel van een hogere luchtvochtigheid en zullen veel sneller groeien wanneer ze medium tot bright-light krijgen (5-8 uur indericht zonlicht per dag), maar ze zullen lang door blijven gaan in minder goede omstandigheden. Dit is in geen enkele manier een uitnodiging om je kamerplanten te mishandelen, maar als je op zoek bent naar een elegante kamerplant met stijl en vorm en je hebt geen bright-light in je huis of kantoor, denk dan aan een bloeiende of niet-bloeiende anthurium want zij nemen het gebladerde niveau een stapje omhoog zonder veel moeite.

4. Peperomia

Dit is misschien een van de minst gewaardeerde tussen alle must-have, makkelijke, hard to kill kamerplanten. Maar echt, peperomia hebben zeer mooi gevormde bladeren. Zijn beste kwaliteit is dat deze weken zonder water kan, afhankelijk van de tijd van het jaar en de temperatuur. Er zijn moeilijkere uit de peperomia familie zoals de Watermelon hiernaast, maar als je eenmaal de kunst van het onderwateren onder de knie hebt kan je je collectie uitbreiden naar verschillende soorten. Deze kamerplant eisen wel minstens 6 uur indirect zonlicht om hun volle figuur te behouden, maar ze tolereren lager-licht levels, ze worden dan vaak wel een beetje ielig en lang.

5. Dracaena

Ik ben nog nooit een dracaena tegengekomen waar ik geen fan van was. Ze hebben een vorm en elegantie die hem laat opvallen in de kamerplanten. De spike-achtige bladeren vormen een circle ster dat leven brengt in de ruimte. Dracaena Marginata en Massengeana zijn twee soorten die essentieel zijn voor een interieur met planten vanwege de hoogte en het makkelijk verzorgen. Ze doen het het best in medium tot bright-light en zijn gevoelig voor kraanwater met een hoog zout en mineralen gehalte. Om te zorgen dat de puntjes van de bladeren niet bruin worden, kan je proberen om je water te filteren. 
Als je geen perfectionist bent, neem dan een stapje terug. De puntjes vallen bijna niet op.

allabouttrends - kamerplant Dracaena
allabouttrends - kamerplant Pothos

6. Pothos

Als je je innerlijke beest eruit wilt laten, kijk dan niet verder. Epipremnum en Scindapsus en alle bijkomende soorten, zullen jouw kamer in een jungle-vibe brengen zonder je de hele tijd druk te maken om de verzorging. Deze hangende en klimmende plant zijn snelle groeiers en kunnen zich aanpassen tot bijna ieder hoekje van een kamer, zolang ze maar iets van licht krijgen. Ze vallen onder de categorie low-light, maar zullen sneller en beter groeien met meer dan 4 uur zacht licht per dag. De sleutel naar Pothos succes is om de aarde volledig uit te drogen en met water geven compleet te weken. Na enig wat tijd zul je bij het zicht van jouw pothos al zien wanneer deze water nodig heeft en wanneer niet.

7. Philodendrons

Als je fan bent van hangende en klimmende planten die niet veel van je tijd in beslag nemen, vaar dan in de koers van Philodendrons. Klimmende Philodendrons zijn te vergelijken met Epipremnum en Scindapsus in de zin van ze kunnen extreem snel groeien, houden ervan om te klimmen en vallen met hun stengels over tafels en kasten. Philodenron cordatum, Lemon Lime en Brasil houden er allemaal van om rust te hebben tussen het water geven. Ze groeien het beste in medium tot bright-light. Als deze type plant sneller begint te groeien, kan je ze makkelijk in toom houden door ze gewoon af te knippen. Zo stimuleer je de plant om voller te groeien in plaats van lang. 

8. Hoya

Hoyas, a.k.a. vet bloem, staan bekend om hun show-off bloemen. Hoyas houden van licht, fel indirect zonlicht windt ze op, oh en ze houden ervan om het lekker warm te hebben. Ze groeien meestal vrij langzaam in iedere omstandigheden, maar wil je zou echt een boost geven, hang ze dan voor het raam! Ze zullen bloeien als de wortelen een beetje rootbound zijn, voel je dus zeker niet verplicht om ze meteen om te potten! Hoyas zoals de Hoya Carnosa Compacta zullen jouw goed verlichte ruimte een groen gevoel geven zoals alleen een vet plant dat kan!

9. Monstera

Alleen omdat een kamerplant groot en mooi is, betekend dit niet dat deze veel verzorging nodig heeft. De monstera begint misschien klein, maar deze ontwikkelt zichzelf tot een monster(a) van een plant!
Ze groeien dikke, groene stammen met hieraan bijna historisch uitziende bladeren. Er is geen reden om bang te zijn voor deze kamerplant, want deze is net zo makkelijk te verzorgen als alle anderen op deze lijst. Ze houden ervan om uit te drogen tussen het water geven in en kunnen dealen met bijna alle lichtomstandigheden, zo lang ze ongeveer 3 uur indirect zonlicht krijgen zullen ze het perfect doen!

10. Ponytail Palm

Deze kamerplant is een echte sport en trekt zich er niks van aan als je ‘m negeert. De Beaucarnea Recurvataaka Ponytail Palmen hebben een bollige basis waar hij water in opslaat, dus je hoeft geen stress te hebben als je terug komt van vakantie om deze meteen water te geven. Ze houden van fel indirect licht en kunnen tegen koudere temperaturen. Deze kamerplant heeft een speelse look en zorgt voor een mooi contrast tussen de kamerplanten die een hartvormige of rond gebladerte hebben.

Deze planten zijn een fantastische start, omdat ze erg vergevend zijn, maar kunnen nog steeds een lush-achtige, groene ruimtes in je huis maken en het laten lijken alsof je weet wat je aan het doen bent. Nu je wat meer bekend aan het raken bent met verschillende planten, zul je steeds beter worden in het verzorgen van, en kan je uiteindelijk ook wat moeilijkere naar binnen brengen. Uiteindelijk, zal zorgen voor je planten makkelijk zijn en ben je in staat om voor verschillende soorten, maten, kleuren en vormen te zorgen.
Schrik niet als je een keer een plant vermoord, dit overkomt iedereen en vaak heeft het niet eens met jouzelf te maken, maar waar de plant vandaan komt en de switch van leefomstandigheden

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...