Do’s & Don’ts Voor Buitenverlichting

Er wordt vaak gezegd dat binnenverlichting een kamer kan maken of breken. Dit principe geldt ook voor buitenverlichting. Naast het huis zelf, is de omgeving net zo belangrijk en heeft deze volledige aandacht nodig als het gaat om de keuze van verlichting.
Om de perfecte buitenverlichting te kiezen, wordt het sterk aangeraden een beroep te doen op een lichtdeskundige. Hij of zij kan bepalen welk type licht gebruikt moet worden om zijn volledige capaciteit te ervaren en ervan te genieten. Als je er de voorkeur aan geeft om alleen te beginnen, neem dan de volgende do’s en don’ts door om het perfecte resultaat te bereiken.

Do’s

Alles begint bij het huis

Je huis is het middelpunt van je eigendom. Door de juiste verlichting te gebruiken, versterkt het zijn zichtbaarheid in het donker. Bovendien draagt ​​het bij aan de veiligheid van het huis. Bij de opbouw is het cruciaal om ervoor te zorgen dat zowel de muren als de architectonische elementen van je huis voldoende verlicht worden.

Gebruik van schaduw

Buitenverlichting geeft niet alleen een concept wat verlicht kan worden, maar legt de nadruk op het samenspel van licht en schaduw samen. Bijvoorbeeld: door verlichting aan de basis te gebruiken om een ​​stenen muur te laten schijnen, wordt de textuur van het materiaal geaccentueerd om een ​​bepaalde diepte te creëren.

Werken met lagen

Diepte en lichte textuur worden gecreëerd door verschillende lichtlagen te gebruiken. Stel je hebt een mooi object in je tuin dat je graag zou willen verlichten. Bij het opstellen van de verlichting vanuit verschillende hoeken wordt het object de blikvanger van je tuin, in plaats van de verlichting zelf. Dit creëert een uniek effect dat de visuele sterkte van het object niet verstoort. Bovendien kun je de buitenruimte visuele diepte geven door buitenverlichting goed te plaatsen. Vaak zie ik dat alleen de gevel of het terras verlicht wordt en er een grote zwarte diepte van binnen ontstaat. Je kunt deze bijwerking gemakkelijk oplossen door enkele bomen / objecten in de omtrek van het huis te verlichten. Hierdoor vergroot je de buitenruimte en het gevoel van veiligheid rondom huis.

Don’ts

vermijd rechte lijnen

Een veelgemaakte fout is het plaatsen van verlichtingsarmaturen in een rechte lijn, bijvoorbeeld langs een pad. Het geeft het onaangename gevoel alsof je op een oprit of een landingsbaan loopt. Wees creatief en speel met de esthetiek om een ​​unieke verlichtingservaring te creëren.

Vergeet details niet

Over het algemeen is er een sterke focus op grote aspecten voor buitenverlichting, zoals bomen en sculpturen. Details worden vaak vergeten terwijl ze een doorslaggevend effect kunnen hebben. Zoek daarom naar kleine ruimtes die met de juiste verlichting geaccentueerd kunnen worden. Dit komt de samenhang van het grotere plaatje ten goede. 😀

Beperk je opties

Zoals ik eerder al zei, begint alles bij het huis zelf. Het is belangrijk om dezelfde verlichtingsstijl door te voeren en een ongeorganiseerde reeks lampen te vermijden. Vergeet ook niet te kijken naar de locatie van de armaturen en kies een bijpassend model. Zo voorkom je een rommelig zooitje lampen.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...