Bruin: de nieuwe trendkleur

Ja, hij is er nog steeds. Bruin. Wie wil er nou eigenlijk al vanaf? Bruin is zo’n easy going kleur geworden, je kan het overal kwijt. Of het nou lichtbruin of donkerbruin is, tegenwoordig zie je het in bijna ieder interieur.

Koffiedik, camel & beige

Bruin maakt een comeback en het is een blijvertje, de komende dertig jaar. Net wat minder zwaar dan zwart, maar flink wat warmer. Zeker als je accentkleuren weglaat en voor alleen bruin in al zijn schakels kiest. Door met weinig dessin te werken en juist veel effen materialen, wordt de structuur en tekening benadrukt.

Natuurlijke charme

Dat er zo veel samenkomt, een kast en een bank in één meubel, plus nog de nodige accessoires, en het dan toch nog zo sereen voelt. Ook dat is een kracht van bruin. De kleur van aarde, hout en zand doet direct denken aan de natuur. Dat geeft een gevoel van rust, waardoor de ruime al snel uitnodigend wordt.

Stapelkleuren

Zand- en modderbruin, baksteen- en roestbruin, chocolade, kaneel en sepia; in al hun eenvoud zijn de bruinen volop te mixen. Samen maken ze een eenheid van oude en nieuwe ontwerpen.

Stevig, stoer en geborgen tegelijkertijd. Het is niet veel kleuren gegeven. Past dat even mooi in een thuis-spa. Voor de rust is het in een badkamer sowieso fijn om met maar een kleur te werken. In dit geval krijg je er een dosis weldadige warmte bij. 

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...