7 tips voor de ideale thuiswerkplek

0 0
Read Time2 Minute, 15 Second
Het mooie aan een thuiswerkplek is dat je het helemaal eigen kan maken. Je hoeft niet in een saaie kantoorsfeer te zitten. Maak met een paar persoonlijke ingrepen een inspirerende werkhoek. Hieronder lees je 7 tips om jouw ideale thuiswerkplek te creëren.

1. Denk in oplossingen

Heb je geen ruimte voor een apart bureau in huis? Denk dan in oplossingen. Bijvoorbeeld een zwevende vakkenkast met bergruimte en een bureau ineen. Zo heb je maar een klein plekje nodig. Het enig wat je nog nodig hebt is een beetje styling. Een lamp, stoel en een mand bijvoorbeeld.

2. Maak het persoonlijk

Waar begint een thuiswerkplek? Waar jij dat wil! Of dat nu een hoekje aan de eettafel, een grote werkkamer of een klein bureautje in je slaapkamer is. Markeer je werkzone bijvoorbeeld met een rij knipsels en vergeet de persoonlijke foto’s en planten niet. De plantenregel luidt: er is altijd en overal wel ergens plaats voor planten.

3. Benut je ruimte

Voor een werkplek hoef je geen aparte kamer in te nemen. Een ongebruikte hoek op de overloop is soms al genoeg, zeker als je er iets moois van maakt. Deze minimalistische werknis heeft bovenkasten in wit gelakt hout en een complete memowand van underlayment, met haken voor tape en een schaar. En om je scherp te houden: een vintage schoolstoel.

4. Mooi licht

Mooi woord, bureaulamp, maar dat betekent natuurlijk niet dat die lamp op het bureau moet staan. Op een kleiner bureau is dat juist zonde van de ruimte. Het is belangrijk dat werklicht goed op het bureau valt. Het hoeft daarom ook niet bij een lamp te blijven. Denk creatief, pak bijvoorbeeld het oude nachtlampje erbij voor goed leeslicht.

5. Fijn uitzicht

Een werkplek is meer dan alleen een bureau, dus ga aan de slag met decoreren. De wand erboven vraagt om een prik- of magneetbord en kantoorartikelen wil je ergens in opbergen. Als opbergen dan toch moet, doe het dan op een smaakvolle en creatieve manier. Gebruik bijvoorbeeld een designvaas als pennenbak. En nergens staat geschreven dat een schilderij aan de muur moet. Deze kun je ook gewoon op je bureau zetten.

6. De juiste zit

Wanneer je dag in, dag uit thuis werkt, is een traditionele, ergonomische bureaustoel op wielen praktischer. Ergonomisch of niet, het is ook fijn als je stoel er mooi uitziet en helemaal bij je interieur past. 

7. Rommel uit het zicht

Geen thuiswerkplek zonder bureau of tafel. Ook al heb je niet veel ruimte, een hoek in huis kun je al snel omtoveren tot thuiswerkplek. Het fijnste werk je natuurlijk zonder te veel afleiding. Door onnodige spullen achter kastdeuren of in een paar manden op te bergen creëer je meer rust.

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest