5 tips om de bank voor jou te vinden

3 0
Read Time1 Minute, 54 Second
Een nieuwe bank is niet zomaar een aankoop, maar een waarvan je jarenlang plezier wilt hebben. Waar moet je op letten, behalve de afmetingen en de kleur?

Waar ga je de bank voor gebruiken?

Stap één in het bepalen wat voor jou een ideale bank is, is nadenken over de functie. Waar ga je hem voor gebruiken en hoeveel personen moeten er comfortabel op kunnen zitten? Is een driezitsbank genoeg voor jullie tweeën of is een hoekbank beter? En is de bank vooral een mooie blikvanger of gaat er ook echt op geleefd worden, door kleine kinderen of gamende pubers?

Waar komt de bank te staan?

Bij het bepalen waar de bank komt te staan houd je rekening met de zichtlijnen. Wat wil je kunnen zien vanaf de bank? De tv, de speelhoek, de tuin of juist de openhaard of houtkachel? Houd ook rekening met de looproutes in huis, want de bank mag geen sta-in-de-weg zijn.

Past de bank in de woonkamer?

Aan een meetlint heb je niet genoeg. Belangrijk is ook de ruimte die de bak gevoelsmatig inneemt. Een slimme truc is om kranten op de grond te leggen in de afmetingen van de bank. Dan wordt de verhouding met de kamer voelbaar en besluit je misschien om toch een maatje kleiner te kiezen. Of op zoek te gaan naar een twee– en een driezitsbank in plaats van een hoekbank.

Stof of leer, en welke stijl?

Na al deze functionele afwegingen wordt het écht leuk; welke bank past het beste bij jouw woonstijl? Begin bij de kleur, kijk verder naar de vorm. Laag, hoog? Open, dicht? Wat het past het beste bij jouw stijl? Ga lekker naar een woonwinkel en doe je inspiratie op. Misschien is de bank wel de start van een nieuw interieur!

Zit de bank lekker?

De diepte van de zitting bepaalt samen met de juiste zithoogte en de hoogte van de rug van de bank of je makkelijk rechtop kunt blijven zitten of dat je er juist in onderuit kunt zakken. Proef zitten is de beste manier om hierachter te komen. Maak eventueel een afspraak met een interieurontwerper. Deze zoekt aan de hand van een plattegrond en foto’s van de ruimte samen met jou naar een bank waarvan je nog jaren plezier hebt.

About Post Author

AllAboutTrends

Welkom op AllAboutTrends! Het trendcentrum voor jou om altijd up to date te zijn en blijven. Mijn naam is Collin Theloosen en ik schrijf de artikelen hier 🙂
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk

Pin It on Pinterest