5 tips om de bank voor jou te vinden

Een nieuwe bank is niet zomaar een aankoop, maar een waarvan je jarenlang plezier wilt hebben. Waar moet je op letten, behalve de afmetingen en de kleur?

Waar ga je de bank voor gebruiken?

Stap één in het bepalen wat voor jou een ideale bank is, is nadenken over de functie. Waar ga je hem voor gebruiken en hoeveel personen moeten er comfortabel op kunnen zitten? Is een driezitsbank genoeg voor jullie tweeën of is een hoekbank beter? En is de bank vooral een mooie blikvanger of gaat er ook echt op geleefd worden, door kleine kinderen of gamende pubers?

Waar komt de bank te staan?

Bij het bepalen waar de bank komt te staan houd je rekening met de zichtlijnen. Wat wil je kunnen zien vanaf de bank? De tv, de speelhoek, de tuin of juist de openhaard of houtkachel? Houd ook rekening met de looproutes in huis, want de bank mag geen sta-in-de-weg zijn.

Past de bank in de woonkamer?

Aan een meetlint heb je niet genoeg. Belangrijk is ook de ruimte die de bak gevoelsmatig inneemt. Een slimme truc is om kranten op de grond te leggen in de afmetingen van de bank. Dan wordt de verhouding met de kamer voelbaar en besluit je misschien om toch een maatje kleiner te kiezen. Of op zoek te gaan naar een twee– en een driezitsbank in plaats van een hoekbank.

Stof of leer, en welke stijl?

Na al deze functionele afwegingen wordt het écht leuk; welke bank past het beste bij jouw woonstijl? Begin bij de kleur, kijk verder naar de vorm. Laag, hoog? Open, dicht? Wat het past het beste bij jouw stijl? Ga lekker naar een woonwinkel en doe je inspiratie op. Misschien is de bank wel de start van een nieuw interieur!

Zit de bank lekker?

De diepte van de zitting bepaalt samen met de juiste zithoogte en de hoogte van de rug van de bank of je makkelijk rechtop kunt blijven zitten of dat je er juist in onderuit kunt zakken. Proef zitten is de beste manier om hierachter te komen. Maak eventueel een afspraak met een interieurontwerper. Deze zoekt aan de hand van een plattegrond en foto’s van de ruimte samen met jou naar een bank waarvan je nog jaren plezier hebt.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...