5 kamerplant persoonlijkheden: Vind jouw match!

Opposites may attract, maar als het komt op het selecteren van een kamerplant, eentje vinden die jouw persoonlijkheid matcht kan heel goed uiteindelijk dé kamerplant zijn voor jou. Een kamerplant die bepaalde karaktereigenschappen heeft als jij, zal veel beter in jouw huis en leven passen.

Denk eens na over jouw persoonlijkheid en hoe jouw vrienden en familie jou zouden beschrijven en vindt dan de plant die het beste bij je past met onderstaande lijst. Al deze kamerplanten zijn makkelijk in verzorging, dus je hoeft niet na te denken over of hij wel zo goed is voor jou.

1. Easy going

Dracaena is een soort van easy going, rommelig op een stijlvolle manier. Deze makkelijke kamerplant zijn bijna zo simpel als ze komen. Deze planten kunnen lang zonder water, maar, als je ze dan water geeft, denk er dan wel aan dat je hem lichte water beurten geeft. Niet in een keer natte voetjes.Met verschillende soorten om van te kiezen is het super makkelijk om er een te vinden die 100% bij jou past! De wijde, groene bladeren van de Dracaena Mass Coast komen tot een spits puntje en hebben prachtige gele strepen in het midden. De Janet Craig Compacta is een super toevoeging voor op bijvoorbeeld je eettafel.

2. Diva

Een zachtaardige varen kan wat energie kosten, maar het is het zo waard als je ziet wat deze plant te bieden heeft. Kamer varen zijn op zijn best in schaduwplekken, warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Gooi de luchtvochtigheid omhoog door de bodem van je pot in een laagje water te zetten, vooral in de droge wintermaanden.

De Japanese Painted varen lijkt bijna te perfect om echt te zijn, maar deze plant is the real thing. De breekbare en symmetrische voorkanten met prachtige rode stammen en gebladerte in de kleuren groen, zilver, wit en grijs. De Victoria varen is een soort van Birds Nest varen die compleet leeft zoals de naam luidt. 
Varen houden wel van specifieke dingen als we spreken over licht, temperatuur en luchtvochtigheid, maar als je voor ze zorgt zullen zij je een cadeautje terug geven.

3. Knuffelaar

Misschien ken je de Monstera Delicioasa niet bij naam, maar je hebt ze sowieso een keer gezien. Ze worden ook wel de gatenplant genoemd. Op het moment dat een Monstera gaten in de bladeren krijgt heb je een gezonde plant. 

Monstera is een echte show stopper, maar is ook vergevend en gevoelig. Deze plant heeft ruimte nodig om te groeien, maar kan leven van een klein beetje ondersteuning.
Indirect licht is het beste voor de Monstera en geef water als de grond droog is. Pot deze plant niet te snel over om je Monstera in een bedienbare grootte te houden.

4. Introvert

Calathea is lastig om te leren kennen, maar een vriend voor het leven na enige tijd. De kwetsbare bladeren van de Calathea zijn het best in indirect licht, warmere temperaturen en hoger luchtvochtigheidslevel. 

Veel verschillende soorten betekend dat je veel opties hebt als het aankomt op de Calathea, en ze bieden allemaal groot, dicht gebladerte in verbluffende en levendige kleuren. De bladeren van de Calathea Rosy kunnen diep paars of een zachte blush zijn, de Calathea Pinstripe heeft donkergroene bladeren met roze strepen die bijna handgeschilderd lijken.

5. Aandachtsvarken

De Sanseveria is sterk en krachtig. Een leider die iedereen bij elkaar houdt. Deze plant is een aandachtsvarken en als je een kamer binnenkomt met een Sanseveria, zul je merken dat het lastig is om weg te kijken. Terwijl de Sanseveria een echte Show Stopper is, in onderhoud is ‘ie super makkelijk! Zorg er alleen voor dat deze plant geen direct licht ontvangt en dan hoef je je geen zorgen te maken als je een week te laat bent met het water geven.

Dit vind je misschien ook leuk

Verf trends van 2022

De 9 kleuren die je nodig hebt voor de ultieme wondermuren Van aards geel tot zachtroze, deze nieuwste verftrends zullen de toon zetten voor de rest van je schema in

Lees Meer ...
Tablescaping

10 manieren om een ​​mooie tafelsetting te creëren voor de feestdagen Tablescaping is de trend die niet meer weg te denken is – zo creëer je een gevoel van gelegenheid

Lees Meer ...
Kleurtrends 2022

De nieuwste hoofdkleuren om komend jaar te gebruiken Op zoek naar de grootste kleurentrends voor 2022? Het begrijpen van kleur ligt aan de basis van alle beslissingen over interieurontwerp. Als

Lees Meer ...